Προειδοποίηση Ιράν σε Αζερμπαϊτζάν: “Κόκκινη γραμμή η αλλαγή συνόρων”

Σε κοινή δήλωση που δημοσιεύθηκε την Κυριακή, 165 μέλη του Κοινοβουλίου της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν επαίνεσαν τις στρατιωτικές ασκήσεις του Ιρανικού Στρατού στη βορειοδυτική περιοχή της χώρας, στέλνοντας ενα πολεμικό μήνυμα στο Αζερμπαιτζάν.

“Οποιαδήποτε γεωπολιτική αλλαγή και αλλαγή των συνόρων γειτονικών χωρών αποτελεί κόκκινη γραμμή για την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν” ανέφερε η κοινή δήλωση στην ανοικτή συνεδρίαση του κοινοβουλίου.

“Το Ιράν ούτε θα ανεχόταν οποιαδήποτε ξένη επιθετική ενέργεια σε αυτό το θέμα ούτε θα επιτρέψει το έδαφος άλλων χωρών να αποτελέσει βάση για τις προκλήσεις του ισραηλινού καθεστώτος προς το Ιράν”, τόνισε η δήλωση.

Οι βουλευτές ανέφεραν επίσης στη δήλωση ότι η στρατιωτική άσκηση που πραγματοποιήθηκε κατά μήκος των βορειοδυτικών συνόρων του Ιράν ήταν ένα ειρηνευτικό μήνυμα προς τους γείτονες και προειδοποίηση προς το ισραηλινό καθεστώς.

Το Ιράν έχει συχνά αποδείξει αδελφοσύνη και καλή γειτονία με τις γειτονικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν, σημείωσαν οι βουλευτές, προσθέτοντας ότι αναμένουν από την κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν να απορρίψει οποιαδήποτε επιρροή από το Ισραήλ και να αντιμετωπίσει τις διχαστικές ενέργειες που του επιβάλλουν.

Τέλος, οι 165 Ιρανοί βουλευτές ζήτησαν από το Υπουργείο Εξωτερικών να παραδώσει το μήνυμά του στις κυβερνήσεις που διαδραματίζουν ρόλο στην περιοχή του Καυκάσου.

NEMESISHD.GR με πληροφορίες απο Κρατικό πρακτορείο Ιράν (IRNA)

Share
Translate »