Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

ΞΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ: Απέναντι στον Τραμπούκο, κάνουμε “κινήσεις καλής θέλησης”

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Την Κυριακή ήταν η επέτειος 25 χρόνων από την κρίση των Ιμίων η οποία είχε ως απότέλεσμα να σκοτωθεί το πλήρωμα ενός ελικοπτέρου του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Συγκεκριμένα, οι πεσόντες ήταν ο υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και ο αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός.

Φέτος, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας μάλλον ξέχασε την επέτειο καθώς δεν κατέθεσε στεφάνι ούτε στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων ούτε και στο μνημείο των πεσόντων.

Τα μόνα στεφάνια που κατατέθηκαν στη φετινή επέτειο μνήμης ήταν από έναν ψαρά στα Ίμια και από τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ στο μνημείο.

Η μόνη συμβολική κίνηση που έγινε φέτος προς τιμήν των θυμάτων ήταν η ονομασία της νέας πυραυλακάτου του ΠΝ “Καραθανάσης” και η χθεσινή ανακοίνωση από τον υπουργό άμυνας (στον λογαριασμό του στο facebook) ότι και τα δύο επόμενα πλοία ίδιου βεληνεκούς που θα αποκτήσει το ΠΝ θα πάρουν επίσης τα ονόματα των πεσόντων (δηλ. “Βλαχάκος” και “Γιαλοψός”).

Η ονοματοδοσία όμως ενός πλοίου που έχει παραδωθεί στον στόλο από τον Αύγουστο του 2020 και η ανακοίνωση μέσω facebook σχετικά με πλοία που ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ παραδοθουν στο στολο δεν αποτελούν επαρκή φόρο τιμής για τη χθεσινή μέρα.

Φέτος παρακάμψαμε ακόμα και την ελάχιστη τυπική διαδικασία που θα πρέπει να γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Δηλαδή, να μεταβεί στο σημείο και να καταθέσει στεφάνι έστω και ένας μόνο εκπρόσωπος της ηγεσίας της χώρας και η κυβέρνηση να απευθύνει ένα τυπικό αλλά επίσημο μήνυμα λόγω της ημέρας.

Imia9

Απ’ ό,τι φαίνεται όμως οι υπεύθυνοι “σφύριξαν αδιάφορα” και έμειναν άπραγοι στον βωμό τον διερευνητικών κάνοντας πίσω για άλλη μια φορά μπροστά στον τραμπούκο της περιοχής.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα