Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ F-35: Τρέχουν μην τους προλάβουν Τούρκοι & Ρώσοι

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Η Βρετανία ψάχνει αγωνιωδώς να βρει στην ανατολική Μεσόγειο τα συντρίμμια ενός αεροσκάφους F-35 του Βασιλικού Ναυτικού που συνετρίβη σε διεθνή ύδατα καθώς υπάρχει φόβος ότι η Τουρκία θα επιδιώξει να περισυλλέξει θραύσματα του αεροσκάφους, αναφέρουν βρετανικά media.

Βρετανοί αξιωματούχοι αναφέρουν πως το υπουργείο άμυνας της χώρας κινείται με ταχείς ρυθμούς για την εύρεση του αεροσκάφους. Πλοία από την Ισπανία, τη Γερμανία και τη Νορβηγία έχουν σπεύσει επίσης στην περιοχή για να συνδράμουν στις έρευνες.

Ο σκελετός του 100 εκ. λιρών μαχητικού θα μπορούσε να αποτελέσει εξαιρετικά σημαντικό τρόπαιο αφού θα επέτρεπε σε αντιπάλους να αντιγράψουν τη stealth τεχνολογία του ή να τους δώσει πλεονέκτημα για την ευκολότερη κατάρριψή του.

Οι Βρετανοί φοβούνται μην βρεθούν τα συντρίμμια του αεροσκάφους από την Τουρκία μιας και έχει εδώ και καιρό αποπεμφθεί από το πρόγραμμα των F-35 και έχει μείνει με άδεια χέρια και χωρίς μεγάλες οικονομικές δυνατότητες για απόκτηση άλλου αρκετά αξιόλογου μαχητικού.

Εν τω μεταξύ, τους φόβους του Ηνωμένου Βασιλείου εντίνει το γεγονός πως η Τουρκία προσπαθεί εδώ και καιρό να αναπτύξει το δικό της προηγμένο μαχητικό αεροσκάφος και κατά συνέπεια θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί την τεχνολογία των F-35 προς όφελος της δικής της αμυντικής βιομηχανίας.

Άγχος φυσικά προκαλεί και το ενδεχόμενο να βρεθεί το αεροσκάφος από τη Ρωσία που αποτελεί σημαντικό νατοϊκό αντίπαλο.

NEMESISHD.GR – Απαγορεύεται η αντιγραφή του κειμένου χωρίς σχετική άδεια

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα