Connect with us

ΑΓΓΛΙΑ

Βρετανική εταιρεία έκανε εμπάργκο στα ανταλλακτικά των Τουρκικών UAV

Published

on

Σύμφωνα με το κρατικό αρμενικό CIVILNET, την Andair Ltd προσέγγισε η Πρεσβεία της Αρμενίας και την ενημέρωσε σχετικά με τη χρήση των ανταλλακτικών τους στην πρόσφατη σύγκρουση Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Μια βρετανική εταιρεία που προμηθεύει ανταλλακτικά στην τουρκική εταιρεία Baykar Makina, κατασκευαστή των UAV Bayraktar TB-2, σταμάτησε τις εξαγωγές προς την Τουρκία αφού διαπιστώθηκε ότι τα εξαρτήματά τους χρησιμοποιήθηκαν στη σύγκρουση του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ανέφερε η αρμενική εφημερίδα hetq.

Η Andair, σε ανακοίνωση που εξέδωσε στις 11 Ιανουαρίου, δήλωσε ότι είχε λάβει αίτημα από την Αρμενική Πρεσβεία στο Ηνωμένο Βασίλειο να σταματήσει να προμηθεύει ανταλλακτικά στην BAYKAR, καθώς η τουρκική αμυντική εταιρεία τα χρησιμοποιεί για να εξοπλίσει στρατιωτικά drones. Στη συνέχεια, η Andair διενήργησε τη δική της έρευνα και διαπίστωσε ότι οι ισχυρισμοί είναι ακριβείς, αναφέρει η hetq.

Η εταιρεία είχε επικριθεί αφού βρεθηκαν αντλίες καυσίμου που παράγονται από την Andair σε Bayraktar τα οποία είχαν συντριβεί ή καταρριφθεί κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενικής Δημοκρατίας του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ή Artsakh, όπως αποκαλείται από τους Αρμένιους.

ΑΓΓΛΙΑ

ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ HMS DRAGON ΣΤΗΝ Μ.ΘΑΛΑΣΣΑ

Published

on

Ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας παρακολουθεί στενα τις κινήσεις του βρετανικού πολεμικού πλοίου HMS Dragon, το οποίο έχει εισέλθει στη Μαύρη Θάλασσα, δήλωσε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας την Κυριακή.

Η χρήση του Ευξείνου Πόντου από κράτη που δεν γειτνιάζουν με τη Μαύρη Θάλασσα περιορίζεται από τη Σύμβαση του Montreux του 1936, η οποία επιτρέπει στα πολεμικά πλοία από εξωτερικές δυνάμεις να παραμείνουν για 21 ημέρες το πολύ.

“Οι δυνάμεις του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας έχουν αρχίσει να παρακολουθούν τις δραστηριότητες του πλοίου του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο εισήλθε στη Μαύρη Θάλασσα στις 4 Οκτωβρίου”, ανέφερε η δήλωση του Ρωσικού ΥΠΑΜ.

Επιπλέον, όχι περισσότερα από εννέα ξένα πολεμικά πλοία, συνολικου εκτοπίσματος 15.000 τόνων, επιτρέπεται να είναι παρόντα στη Μαύρη Θάλασσα ανά πάσα στιγμή.

ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ SPUTNIK – ΡΩΣΙΚΟ ΥΠΑΜ

Continue Reading

ΑΓΓΛΙΑ

"ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ" – ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΙ

Published

on

Είκοσι πέντε ακαδημαϊκοί, συγγραφείς και πολιτικοί με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο κάλεσαν τη Δευτέρα τη βρετανική κυβέρνηση να εκφράσει «σαφή υποστήριξη» προς την Ελλάδα και την Κύπρο για τη διαμάχη με την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η άρνηση της Τουρκίας να αποδεχθεί τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS) ήταν το κίνητρο πίσω από την επιστολή.

Οι 25 υπογράφοντες συμβουλεύουν το ΝΑΤΟ να σταματήσει την πολιτική των ίσων αποστάσεων, ζητώντας από τη συμμαχία να καταδικάσει άμεσα τις προσπάθειες έρευνας της Τουρκίας για υδρογονάνθρακες στην περιοχή.

«Οι θετικές εξελίξεις στην ενέργεια είναι μια ευκαιρία για οικοδόμηση πιο παραγωγικών και σταθερών περιφερειακών σχέσεων, αλλά απαιτούν από όλα τα μέρη να συμμορφωθούν με το διεθνές δίκαιο», ανέφερε η επιστολή.

Η άρνηση της Τουρκίας να αποδεχτεί το UNCLOS «είναι ένα εμπόδιο – μια σκόπιμη απόπειρα της Άγκυρας», αναφέρει, για να στερήσει από τους γείτονές της τα δίκαια συμφέροντα τους στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο θάλασσα.

«Μια πολιτική ίσων αποστάσεων μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας σε αυτό το θέμα είναι ακατάλληλη», σημείωσε.

«Ο μόνος εφικτός τρόπος για να μειωθεί η ένταση και να επιτευχθεί σταθερότητα είναι μέσω του σεβασμού της UNCLOS και των διαδικασιών του διεθνούς δικαίου».

Continue Reading

ΑΓΓΛΙΑ

"ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΦΡΕΝΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟ ΝΑΤΟ" – THE TIMES

Published

on

Η εφημερίδα The Times του Λονδίνου, στο κύριο άρθρο της αναφέρεται στα ελληνοτουρκικά και κάνει ξεκάθαρο από τον τίτλο κιόλας πως η ένταση στην περιοχή έχει ανέβει επικύνδινα και πως γι αυτό ευθύνονται οι τουρκικές προκλήσεις που αποσκοπούν στην εκμετάλλευση των φυσικών μας πόρων.

Οι Times στο άρθρο τους κάνουν σαφές πως η τακτική της Τουρκίας δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι ανεκτή από το ΝΑΤΟ.

“Για περισσότερα από 70 χρόνια το ΝΑΤΟ έχει διαφυλάξει την ειρήνη στην Ευρώπη, όμως τώρα δύο χώρες – μέλη του, η Ελλάδα και η Τουρκία, βρίσκονται στα πρόθυρα της σύρραξης, όχι με έναν εξωτερικό εχθρό αλλά μεταξύ τους”, γράφει η βρετανική εφημερίδα.

“Ο άμεσος λόγος είναι ο ανταγωνισμός για τους φυσικούς πόρους στην ανατολική Μεσόγειο. Ο ευρύτερος λόγος είναι η ασταθής συμπεριφορά του προέδρου της Τουρκίας.

Οι σύμμαχοι των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ θα πρέπει να τις παροτρύνουν να διαπραγματευτούν, όμως αυτό δεν θα πρέπει να εκληφθεί ως τήρηση ίσων αποστάσεων, γράφει το άρθρο, εξηγώντας ότι οι διεκδικήσεις και η συμπεριφορά της Τουρκίας δεν μπορεί να υποστηριχθούν.”

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Ελλάδα μπορεί λογικά να αναμένει από τους συμμάχους της να το δηλώσουν αυτό στον κ. Ερντογάν ο οποίος, όπως ο σύμμαχός του, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, συνηθίζει την ριψοκίνδυνη διπλωματία.

Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι η Άγκυρα έστειλε στην ανατολική Μεσόγειο το πλοίο Oruc Reis «για να κάνει έρευνες στα ύδατα γύρω από τα ελληνικά νησιά».

“Οι τουρκικές κυβερνήσεις, ανέκαθεν υποστήριζαν ότι η χώρα τους έχει το δικαίωμα να επωφεληθεί από τα ενεργειακά αποθέματα της περιοχής”, τονίζει ο αρθρογράφος.

Η Τουρκία εναντιώνεται κυρίως στην επιμονή της Ελλάδας ότι το καθένα από τα εκατοντάδες ελληνικά νησιά του Αιγαίου έχει τη δική του υφαλοκρηπίδα και το δικαίωμα στους γύρω πόρους. Και η αξίωση της Ελλάδας για τα χωρικά ύδατα γύρω από τα νησιά είναι σύμφωνη με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας, την οποία δεν έχει υπογράψει η Τουρκία.

“Η Τουρκία δηλώνει την απροθυμία της να συμμορφωθεί προς τις απαιτήσεις του νόμου για την επίλυση διαφορών επί των εδαφών και των πόρων.”, εξηγεί το άρθρο.

Continue Reading

ΑΓΓΛΙΑ

ΠΡΩΤΗ Η ΑΝΔΡΟΣ ΣΕ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ SUNDAY TIMES

Στο νούμερο 1 της λίστας των Sunday Times με τα 25 “μυστικά” νησιά της Ευρώπης

Published

on

Στο νούμερο 1 της λίστας των Sunday Times με τα 25 “μυστικά” νησιά της Ευρώπης χωρίς συνωστισμό βρέθηκε η Άνδρος.

Στο άρθρο εκθειάζεται η πρωτοβουλία του Andros Routes και οι περιπατητικές δυνατότητες του προορισμού, εστιάζοντας στο δίκτυο μονοπατιών που συνδέει βυζαντινά μνημεία, μουσεία, το ενετικό κάστρο αλλά και τις ιδιαίτερες παραλίες.

Η κατάταξη στην κορυφαία θέση έχει ιδιαίτερη σημασία για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς η λίστα υποδεικνύει προορισμούς, χωρίς μεγάλη κοσμοσυρροή, και αφήνει πίσω άλλα νησιά της Ευρώπης σε ανταγωνιστικές χώρες στον τουρισμό όπως Κροατία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, κ.ά.

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού της Άνδρου, Νίκος Μουστάκας, δήλωσε ότι η διάκριση από τους Sunday Times ανήκει πρωτίστως στη θαυμαστή πρώτη ύλη του νησιού, που δεν είναι άλλη από την τοπική κοινωνία και τους ανθρώπους της με τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσουν, όπως το Andros Routes.

«Θεωρούμε τέτοιου είδους δημοσιεύσεις ως την καλύτερη επιβράβευση του δήμου, των τοπικών φορέων, των επαγγελματιών και όλων των κατοίκων του νησιού, που αγωνίζονται καθημερινά και λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης και υγείας, που καθιστούν την Άνδρο έναν ποιοτικό και ασφαλή προορισμό, άξιο και κατάλληλο για παγκόσμιες διακρίσεις όπως η συγκεκριμένη», τονίζει ο αντιδήμαρχος.

Στη λίστα, ωστόσο, φιγουράρει ακόμη ενα ελληνικό νησί, η Κίμωλος, και μάλιστα στην επίσης αξιολόγη 4η θέση.

Continue Reading

ΑΓΓΛΙΑ

Θετικός στον ιό ο Μπόρις Τζόνσον

Published

on

Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, λέγοντας ότι αντιμετωπίζει ήπια συμπτώματα. 

Την αποκάλυψη ότι ο πρωθυπουργός της Βρετανίας είναι ένα από τα σχεδόν 12.000 κρούσματα του ιού στη χώρα έκανε ο ίδιος ο Μπόρις Τζόνσον μέσα από μια ανάρτησή του στο Twitter. 

«Τις τελευταίες 24 ώρες ανέπτυξα ήπια συμπτώματα και βρέθηκα θετικός στο κορωνοϊός. Βρίσκομαι σε απομόνωση, αλλά θα συνεχίσω να ηγούμαι της κυβερνητικής απάντησης μέσω video-conference καθώς πολεμούμε αυτόν τον ιό. Μαζί, θα το αντιμετωπίσουμε», είναι το μήνυμα του Μπόρις Τζόνσον.

Μετά τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, και ο υπουργός Υγείας της κυβέρνησής του, ο Ματ Χάνκοκ, διαγνώσθηκε θετικός στον κορωνοϊό, προκαλώντας σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι τελικά το Γουέστμινστερ πιθανόν να αποτελεί πραγματικά hotspot της επιδημίας.

«Διαγνώσθηκα θετικός. Ευτυχώς τα συμπτώματά μου είναι ελαφρά και εργάζομαι από το σπίτι μου και είμαι σε απομόνωση», δήλωσε στο Twitter ο βρετανός υπουργός Υγείας.

ΠΗΓΗ: CNN.GR

Continue Reading

ΑΓΓΛΙΑ

ΕΕ ΠΡΟΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑ: ΕΠΙΣΤΡΕΨΤΕ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Published

on

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα απαιτήσει από τη Βρετανία να παραδώσει τα αρχαία μαρμάρινα γλυπτά του Παρθενώνα πίσω στην Ελλάδα, στο πλαίσιο μιας εμπορικής συμφωνίας μετά τη Brexit εποχή.

Η Ελλάδα έχει εδώ και καιρό υποστηρίξει ότι τα μάρμαρα του Παρθενώνα – που ονομάζονταν επίσης μάρμαρα του Έλγιν – απομακρύνθηκαν παράνομα από τον ναό του Παρθενώνα στην Αθήνα στις αρχές του 19ου αιώνα από τον βρετανό διπλωμάτη Λόρδο Elgin.

Τα μάρμαρα – που θεωρούνται ανάμεσα στα μεγάλα έργα του αρχαίου πολιτισμού – εμφανίζονται στο Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο σε μια πτέρυγα προσαρμοσμένη για να τα φιλοξενήσουν.

Το μουσείο ανέφερε στην εφημερίδα The Times of London ότι τα αγάλματα μετακινήθηκαν νόμιμα από τον ναό του Παρθενώνα και ειναι “προσβάσιμα στους 6 εκατομμύρια παγκόσμιους επισκέπτες που λαμβάνει το μουσείο κάθε χρόνο”.

Οι Times, ωστόσο, ανέφεραν ότι τα σχέδια διαπραγματευτικών κατευθυντήριων γραμμών της ΕΕ για μια εμπορική συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο περιλάμβανουν οντως την δέσμευση για την “επιστροφή των παρανόμως αφαιρεθέντων πολιτιστικών αγαθών στη χώρα καταγωγής τους”.

Continue Reading

ΑΓΓΛΙΑ

RUSI: ΤΡΟΜΕΡΑ ΑΔΥΝΑΜΕΣ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ

Published

on

Royal United Services Institute

Ενα think-tank στο Λονδίνο ανεφερε σε εκθεσή του ότι οι βρετανικές δυνάμεις θα είναι τρομερά «αδύναμες» σε πιθανή σύγκρουση με τη Ρωσία.

Το Royal United Services Institute (RUSI), έχει συντάξει μια έκθεση σχετικά με τις τάσεις της τεχνολογίας των οπλων και τις επιπτώσεις αυτών των συστημάτων στο μελλοντικό πεδίο μάχης.

    Ένας σχολιασμός στον ιστότοπο της RUSI αναφέρει ότι “η αυξανόμενη πυκνότητα και πολυπλοκότητα του ολοκληρωμένου συστήματος αεροπορικής άμυνας της Ρωσίας

υπόσχεται να απαγορεύει την αεροπορικής υποστήριξη του ΝΑΤΟ στις πρώτες εβδομάδες οποιασδήποτε σύγκρουσης υψηλής έντασης στην Ανατολική Ευρώπη”.


Η έκθεση πρόκειται να δημοσιευθεί πλήρως σε εκδήλωση της Whitehall την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου. Σε αποσπάσματα που δημοσίευσε το BBC, η think-tank προειδοποιεί ότι η Βρετανία θα είναι επίσης «υπερβολικά αδύναμη να ανταποκριθεί.

Η RUSI δήλωσε ότι αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση πρέπει είτε να επενδύσει σε αποθέματα πυρομαχικών με ακρίβεια ή να διακόψει τις δεσμεύσεις της σύμφωνα με τη Σύμβαση του Όσλο.

Το Bρετανικό Υπουργείο Άμυνας απάντησε στην έκθεση “δεν στέκεται μόνη της η Βρετανία, αλλά παράλληλα με τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ,

οι οποίοι συνεργάζονται στενά σε θάλασσα, ξηρά και στον κυβερνοχώρο για να αποτρέψουν τις απειλές και να ανταποκριθούν σε κρίσεις”.

Πρόσθεσε ότι ο στρατός του Ηνωμένου Βασιλείου είναι “καλά εξοπλισμένος για να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην αντιμετώπιση των απειλών και στη διασφάλιση της ασφάλειας του βρετανικού λαού στο εσωτερικό και στο εξωτερικό”.

Continue Reading

Facebook

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

Ειδήσεις15 λεπτά ago

ΑΛΒΑΝΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΕΝΤΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΕΣ: Διέταξε ΕΔΕ το ΓΕΣ λες και δεν το γνώριζε

ΕΔΕ (Ένορκη Διοικητική Εξέταση) διέταξε το Γενικό Επιτελείο Στρατού, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες καταγράφηκε ένα...

Εθνικά Θέματα2 ώρες ago

Έκπληκτοι έμειναν οι Αμερικανοί με τα ελληνικά πληρώματα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού

H Eddie’s Odyssey,ειναι μια πρώτη του είδους, κοινή αποστολή εκπαίδευσης στη νησίδα Βελοπούλα (ή Παραπόλα) στο Αιγαίο Πέλαγος, εκτελέστηκε μεταξυ...

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ5 ώρες ago

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ; Ελλάδα & Τουρκία στα όρια του πολέμου

Το τουρκικό σχέδιο, γνωστό ως «Το Δόγμα της Γαλάζιας Πατρίδας» (Mavi Vatan), ανακοινώθηκε από τον Τούρκο Ναύαρχο Cem Gurdeniz το...

ΓΑΛΛΙΑ7 ώρες ago

ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ – ΜΑΚΡΟΝ: Ανταλλάσσουν επιστολές και “συσφίγγουν” τη σχέση τους

Ο Εμανουέλ Μακρόν και ο Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισαν να κάνουν μια προσπάθεια να μειώσουν τις εντάσεις μεταξύ τους και να...

Ειδήσεις7 ώρες ago

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΑ: ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΛΟΓΙΑ – ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ

Τα θετικά μηνύματα από την Τουρκία πρέπει να συνδυάζονται με συγκεκριμένη δράση, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής της ΕΕ Πίτερ...

ΑΥΣΤΡΙΑ1 ημέρα ago

Η ΑΥΣΤΡΙΑ ΑΠΕΛΑΣΕ ΤΟΥΡΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΑ: Ήθελε να δολοφονήσει Κούρδισα πολιτικό στην Αυστρία

Οι αυστριακές αρχές απέλασαν τον Feyyaz Özturk, έναν άντρα που είχε συλληφθεί προηγουμένως με την κατηγορία ότι σχεδίαζε να δολοφονήσει...

Ειδήσεις1 ημέρα ago

ΠΡΩΗΝ ΤΟΥΡΚΟΣ ΕΠΙΤΕΛΑΡΧΗΣ : “ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Η ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ – ΜΗΝ ΜΙΛΗΣΕΤΕ ΜΕ ΕΛΛΑΔΑ”

Την αγωνία του για πιθανή κατάρρευση του δόγματος της «Γαλάζιας Πατρίδας», εξέφρασε ο πρώην αρχηγός του γενικού επιτελείου του τουρκικού...

Advertisement

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Translate »
Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας προστατεύεται απο αντιγραφές! Copyright Nemesis HD 2020-21