Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΑΡΑΚΑΛΙΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ: “Πάρτε πίσω τις κυρώσεις και θα τα βρούμε με S400 & F35”

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, έκανε δηλώσεις σε δημοσιογράφους σχετικά με την αγορά S-400 από τη Ρωσία και τις κυρώσεις των ΗΠΑ στην αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας.

Ο Ακάρ είπε ότι συνεχίζονται οι δοκιμές των S-400, όπως συνεχίζονται και οι διαπραγματεύσεις για τη δεύτερη παρτίδα. “Προσπαθούμε να κανονίσουμε τις δραστηριότητές μας σύμφωνα με το πρόγραμμα ” ανέφερε στις δηλώσεις του.

Ο Τούρκος υπουργός είπε ότι περιμένει από τις Ηνωμένες Πολιτείες να κατανοήσουν την κατάσταση όσον αφορά τις κυρώσεις στον αμυντικό κλάδο της Τουρκίας. “Είναι πολύ προβληματικό να επιστρέψουμε εκεί απ’ όπου ήρθαμε. Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες επιθυμούν μια λύση, μπορεί να βρεθεί μια λύση δουλεύοντας σε τεχνικό επίπεδο”, πρόσθεσε.

Υπογραμμίζοντας ότι η Τουρκία θέλει να επιστρέψει στο πρόγραμμα των F-35, ο Ακάρ είπε, “Σημαντικός χρόνος και ενέργεια έχουν δαπανηθεί για τα F-35. Η διακοπή αυτού του πρότζεκτ είναι ένα σοβαρό πρόβλημα. Σε ένα περιβάλλον όπου υπάρχει τόσο μεγάλος κίνδυνος, δεν πρέπει να καταστρέφουμε ή να βλάπτουμε τη σύμπνοια μεταξύ μας.”

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα