Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Βαριές απειλές και αισχρές τοποθετήσεις του Ακάρ κατά της Ελλάδας

Βαριές απειλές και αισχρές τοποθετήσεις του Ακάρ κατά της Ελλάδας

0
Φοβούνται «Νέο Ναυαρίνο» και απειλεί ο Ακάρ - NEMESIS HD
Photo by T.C. Millî Savunma Bakanlığı (twitter)

Με βαριές απειλές κατά της Ελλάδας ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο Ακάρ στην τελετή έναρξης της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς στην Ακαδημία της Πολεμικής Αεροπορίας της Τουρκίας που θα μπορούσαν να αποτελέσουν και σοβαρή αιτία πολέμου για την πατρίδα μας.

Συγκεκριμένα ο Χουλουσί Ακάρ είπε:

“Σε καμία περίπτωση δεν τίθεται θέμα να κάνουμε βήμα πίσω ή να μείνουμε πίσω στο πεδίο. Ούτε ένα χιλιοστό πίσω. Ό,τι πρέπει να γίνει γι’ αυτό έχει γίνει. Ειδικότερα, Το Πολεμικό Ναυτικό και η Πολεμική Αεροπορία μας έχουν λάβει ξεκάθαρες οδηγίες σχετικά με αυτό.

Δεν υπάρχει θέμα να δείξουμε κατανόηση ή να κάνουμε παραχωρήσεις σε αυτό το θέμα. Ανεξάρτητα από το ποιος βρίσκεται πίσω από αυτούς, είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο με το σκεπτικό του «Θα πεθάνουμε ως μάρτυρες!»

«Θέλουμε να μοιράζονται τα πλούτη του Αιγαίου δίκαια στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας».

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Ακάρ δήλωσε επίσης ότι η Ελλάδα δεν συμμορφώθηκε με το μνημόνιο του 1988 που όριζε ότι δεν θα γίνονται ασκήσεις μεταξύ 15 Ιουνίου και 15 Σεπτεμβρίου και σε εθνικές και θρησκευτικές εορτές και δήλωσε επίσης ότι η Ελλάδα εξοπλίζει τα νησιά κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου.

«Παρακολουθούμε στενά. Έχει γίνει και γίνεται η απαραίτητη δουλειά σε αυτά τα θέματα. Αυτή η κατάσταση ξεκίνησε το 1956 με τη Χίο. Κάποια πράγματα έγιναν από τότε, αλλά τα Ίμια είναι το ορόσημο. Μετά από αυτό δεν τίθεται θέμα να κάνουν βήμα. Αν χρειαστεί θα πεθάνουμε ως μάρτυρες»

«Η Ελλάδα προσπαθεί να δείξει ότι είναι το θύμα με την πολιτική της συκοφαντίας και του ψεύδους. Υπάρχει η «Μεγάλη Ιδέα» που συνεχίζεται εδώ και αιώνες. Κανείς δεν το ξέρει αυτό. Προσπαθούν να την πραγματοποιήσουν και να φαίνονται θύματα και αθώοι»

“Είμαστε αυτοί που λέμε ειρήνη, διάλογος. Περιμέναμε δύο χρόνια, να έρθετε εδώ. Η Ελλάδα ακολουθεί μια πολιτική που βασίζεται στο ψέμα. Αξιοποιήστε σωστά αυτές τις ευκαιρίες. Μην ακολουθήσετε λάθος δρόμο με μια σειρά από μάταιες προσπάθειες εξοπλισμού, με τις λεγόμενες συμμαχίες, με τις καταχρήσεις ορισμένων χωρών, με την ενθάρρυνση όσων προσπαθούν να πουλήσουν όπλα.

Αυτός ο οπλισμός δεν σας χρησιμεύει. Αυτός ο οπλισμός είναι πολύ λίγος για την Τουρκία. Αυτές οι συμμαχίες Ούτε ωφελούν. Υπάρχουν παραδείγματα επι αυτού. Όταν υπάρχει σύγκρουση, κανείς δεν μένει τριγύρω. Παράδειγμα το 1919 και 1922. Μερικές χώρες προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα ως πιόνι κατά της Τουρκίας. Μπήκαν στην Ανατολία.

Έπεσαν στη θάλασσα το 1922. Διαβάστε την ιστορία, μην την ξεχάσετε. Αν σκέφτεστε κάτι τέτοιο, λέμε, «Μην ξεχάσετε να κολυμπήσετε!»» κατέληξε στις δηλώσεις του ο Ακάρ.

Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι αν διαλέξουν να περάσουν την πόρτα του «φρενοκομείου» θα πεθάνουν όντως όπως λέει και ο Τούρκος ΥΠΑΜ. Ο Ελληνικός στρατός δεν είναι στα σύνορα για να μοιράζει σοκολατάκια και αυτό θα πρέπει να το θυμάτε πολύ καλά ο δήθεν συμμαχός μας στο NATO.

Exit mobile version