Αρχική ΓΕΡΜΑΝΙΑ Σαφή θέση υπέρ της Ελλάδας απο την Γερμανία για την συμφωνία Τουρκίας...

Σαφή θέση υπέρ της Ελλάδας απο την Γερμανία για την συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης

0
Σαφή θέση υπέρ της Ελλάδας απο την Γερμανία για την συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης - NEMESIS HD
PHOTO: ENVATO

Απαντώντας σε ερώτηση της ΕΡΤ το Γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών ξεκαθαρίζει ότι δεν αποδέχεται την συμφωνία Τουρκίας και Λιβύης και παίρνει σαφή θέση υπέρ της πατρίδας μας.

Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του Γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε:

«Επί της αρχής θέλω να πω ότι μία θεμελιώδης αρχή του διεθνούς δικαίου είναι ότι δεν μπορούν δύο κράτη να κάνουν συμφωνίες εις βάρος τρίτων. Αυτό το γνωρίζουμε και από το αστικό δίκαιο. Δεν μπορούν να συμφωνήσουν δύο, αυτό ανήκει σε μένα, αυτό σε σένα, αυτό σε κάποιον τρίτο.

Στην περίπτωση που δύο κράτη κλείνουν συμφωνία εις βάρος της Ελλάδας, η Ελλάδα δεν δεσμεύεται από αυτήν. Η συμφωνία δεν έχει νομική επίπτωση.

Αυτή είναι βασική αρχή του διεθνούς δικαίου, ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα δύο κράτη να κλείσουν μία τέτοια συμφωνία εις βάρος ενός τρίτου κράτους. Για λεπτομερή αξιολόγηση αυτού του πρόσφατου βήματος θα πρέπει να επανέλθω» αναφέρει στην απάντηση του ο εκπρόσωπος του Γερμανικού ΥΠΕΞ.

Ακόμα ο Γερμανός Πρέσβης στην Ελλάδα δήλωσε με αφορμή τις τουρκικές προκλήσεις κατά της Ελλάδας:

«Όσο πιο απειλητική είναι η ρητορική εξ Ανατολών και όσο πιο ανοιχτά η τουρκική ηγεσία αμφισβητεί το διεθνές δίκαιο και την ελληνική κυριαρχία, τόσο πιο σαφής είναι η δημόσια απόρριψη των θέσεων αυτών εκ μέρους του Βερολίνου. Η Γερμανία στέκεται αλληλέγγυα στο πλευρό της Ελλάδας» δήλωσε σε σημεία των δηλώσεων του ο Γερμανός Πρέσβης.

Υπενθυμίζουμε ότι, το State Department έβαλε και αυτό φρένο στα σχέδια του Ερντογάν ξεκαθαρίζοντας ότι ούτε αυτό αποδέχεται την νέα παράνομη συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Exit mobile version