Πληροφορίες για αίτημα στις ΗΠΑ για αγορά ελικοπτέρων τύπου UH-60 Black Hawk και V-22 Osprey κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες στα μέσα ενημέρωσης. Οι πληροφορίες αυτές – οι οποίες για την ώρα είναι ανεπιβεβαίωτες – πολύ πιθανόν να βασίζονται σε ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Χρήστου Μαζανίτη και κάνουν λόγο για 4 Osprey και 48 Black Hawk που αιτείται η Διοίκηση Ειδικού Πολέμου απο τις ΗΠΑ.
Η είδηση αυτή έχει προκαλέσει ανησυχία στα τουρκικά media τα οποία εδώ και καιρό δεν σταματούν να σχολιάζουν τα εξοπλιστικά προγράμματα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.
Τουρκικές ιστοσελίδες αναφέρουν πως η Ελλάδα δεν σταματάει να ενισχύει την άμυνά της παρά τις οικονομικές δυσκολίες καθώς – όπως λένε – φοβάται την Τουρκία.
Βέβαια, ο συνεχής σχολιασμός των ελληνικών εξοπλισμών θα μπορούσε να πει κανείς πως μάλλον το αντίθετο αποδεικνύει αφού τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης δεν χάνουν ευκαιρία να σχολιάζουν την αγορά των Rafale και των νέων φρεγατών Belharra.
Αξίζει να επισημανθεί ότι κάθε φορά επισημαίνουν ότι δεν υπάρχουν τα χρήματα για τις συγκεκριμένες αγορές τη στιγμή που η τουρκική λίρα κάνει καθημερινά νέα χαμηλά ρεκόρ.
NEMESISHD.GR – Μοιραστείτε την είδηση με τους φίλους σας!
– Απαγορεύεται η αντιγραφή του κειμένου από άλλα media χωρίς σχετική άδεια