Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023

UCAV SARISA SRS-1A: H Ελληνική SAS TECH στο ΓΕΣ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Στις 18 Ιουλίου 2023, πραγματοποιήθηκε μια νέα σημαντική παρουσίαση στο Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ), όπου εκπρόσωποι της ελληνικής SAS Technology, παρουσίασαν το πρωτοποριακό Unmanned Combat Aerial Vehicle (UCAV) SARISA SRS-1A σε υψηλόβαθμα στελέχη του Ελληνικού Στρατού.

Η παρουσίαση του SARISA SRS-1A προκαλεί μεγάλο ενθουσιασμό, καθώς η ελληνική εταιρεία, Spirit Aeronautical Systems (SAS), είναι από τις λίγες ελληνικές εταιρείες του είδους.

Η SAS Technology έχει γίνει πρωτοσέλιδο πρόσφατα λόγω της επιτυχούς ολοκλήρωσης διαφόρων οπλικών δοκιμών, συμπεριλαμβανομένων των πραγματικών δοκιμών του SARISA με την ρουκέτα Hydra 70 και μιας δοκιμαστικής πτήσης του περιφερώμενου πυρομαχικού AIHMI S.O.L.M. (AHM-1X), το οποίο έχει σχεδιαστεί για να εξοπλίζει και το μεγαλύτερο UCAV, TALOS II.

Όπως ενημερώσαμε πρόσφατα, στις 5 Ιουλίου 2023, η SAS Technology είχε πραγματοποιήσει μια ξεχωριστή παρουσίαση στο ΓΕΑ, κατά την οποία παρουσίασε το TALOS II και το SARISA στα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το SARISA SRS-1A αντιπροσωπεύει μια σημαντική πρόοδο στην τεχνολογία μη επανδρωμένων αεροσκαφών, προσφέροντας βελτιωμένες δυνατότητες σε επιχειρήσεις επιτήρησης, αναγνώρισης και διαθέτει δυνατότητες εμπλοκής με ρουκέτες και περιφερώμενα πυρομαχικά. Η παρουσίασή του σηματοδοτεί ένα κρίσιμο βήμα για τις αμυντικές δυνατότητες της Ελλάδας και ενισχύει τη θέση της SAS Technology ως κορυφαίου παίκτη στις ελληνικές ιδιωτικές αμυντικές πρωτοβουλίες.

Με κάθε UCAV να ικανοποιεί σύμφωνα με την εταιρεία πολλές επιχειρησιακές απαιτήσεις, τα SARISA SRS-1A και TALOS II έχουν προκαλέσει τεράστιο ενδιαφέρον στη διεθνή αμυντική κοινότητα και στο Ελληνικό κοινό.

Η Πολεμική Αεροπορία και ο Ελληνικός Στρατός δεν αφήνει απαρατήρητη αυτήν την ελληνική προσπάθεια για κατασκευή UCAV και μακάρι οι προσπάθειες αυτής της ελληνικής εταιρείας να ευδοκιμήσουν και να πληρούν όλες τις επιχειρησιακές απαιτήσεις του Γενικού Επιτελείου Στρατού και Αεροπορίας (ΓΕΣ/ΓΕΑ).

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα