ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ με τον βομβαρδισμό του Al-Jazeera από το Ισραήλ

ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ με τον βομβαρδισμό του Al-Jazeera από το Ισραήλ

Ο Επικεφαλής της διευθυνσης επικοινωνιών της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, πήρε θέση για άλλη μια φορά μέσω twitter για τη σύγκρουση Ισραήλ-Γάζας καταδικάζοντας τις ενέργειες του Ισραήλ.

“Το Ισραήλ συνεχίζει τις σφαγές και τα εγκλήματα πολέμου. Το κατοχικό Ισραήλ, χτυπώντας τα γραφεία του Associated Press και του Al Jazeera στη Γάζα, πλήττει επίσης την ελευθερία του Τύπου. Καταδικάζω αυτές τις άθλιες επιθέσεις του Ισραήλ, το οποίο χτύπησε τα κέντρα Τύπου για να κρύψει τις σφαγές του.” έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter ο Αλτούν.

Τις τελευταίες ημέρες ο Φαχρετίν Αλτούν, όπως και όλη η τουρκική κυβέρνηση, έχει επιδωθεί σε έναν “μαραθώνιο” σχολιασμού της εμπόλεμης κατάστασης μεταξύ Γάζας και Ισραήλ καταδικάζοντας το ισραηλικό κράτος καθημερινά. Έκανε μέχρι και ανάρτηση στα αραβικά στην οποία κατηγορεί το Ισραήλ για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, τρομοκρατία και απώλεια αξιών καθώς χτύπησε τα γραφεία των τουρκικών ΜΜΕ TRT Arabi και Anadolu στη Λωρίδα της Γάζας.

Ήδη από τις πρώτες μέρες των συγκρούσεων ο Αλτούν έκανε ξεκάθαρη τη θέση του κατηγορώντας μαζί και τις ΗΠΑ γιατί χαρακτήρισαν “αυτοάμυνα” τις επιθέσεις του Ισραήλ.

Ο Φαχρετίν Αλτούν δήλωσε συγκεκριμένα την Τετάρτη:

“Να σφαγιάζεις πολίτες. Να αναγκάζεις τους Παλαιστίνιους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να καταλαμβάνεις τα εδάφη τους. Να επιτίθεσαι σε τζαμιά. Να δολοφονείς αθώα παιδιά. Από πότε όλες αυτές οι φρικαλεότητες θεωρούνται αυτοάμυνα; Οι ΗΠΑ δεν αντιδρούν σε αυτές τις σφαγές και τις τρομοκρατικές ενέργειες;”

Share
Translate »