Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΑΝ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ: Τούρκοι χωροφύλακες σημάδεψαν μετανάστες

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ο Πρόεδρος της τουρκικής Ένωσης για τα Δικαιώματα της Ελεύθερης Σκέψης και Εκπαίδευσης, Ridvan Kaya, κάλεσε το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας να αναλάβει δράση σχετικά με περιστατικό που έλαβε χώρα πριν λίγες μέρες στον ποταμό Έβρο.

Σύμφωνα με Σύρους μάρτυρες, τη νύχτα της 23ης Αυγούστου, ομάδα περίπου 150 ατόμων διέσχισε παράνομα τα τουρκικά σύνορα προς την Ελλάδα. Οι μετανάστες συνελήφθησαν από την ελληνική περίπολο. Ένας από την ομάδα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ οι υπόλοιποι στάλθηκαν πίσω στην Τουρκία το επόμενο πρωί.

Η ομάδα πέρασε στην Τουρκία, όπου ένας διοικητής χωροφυλακής ζήτησε από τις γυναίκες και τα παιδιά να αποχωρήσουν και στη συνέχεια διέταξε οι άνδρες και τα αγόρια άνω των 13 ετών να χωριστούν σε ομάδες και να μεταφερθούν στις όχθες του ποταμού.

Τους διέταξε να βουτήξουν στο ποτάμι και να επιστρέψουν στην ελληνική πλευρά, με την απειλή ότι διαφορετικά θα τους πυροβολήσουν. Ο Τούρκος διοικητής έφτασε στο σημείο να απειλήσει ακόμα και τους χωροφύλακες που διαμαρτυρήθηκαν ότι υπήρχε κίνδυνος να πνιγούν.

Οι μετανάστες αναγκάστηκαν να κολυμπήσουν ως την ελληνική όχθη του ποταμού αλλά παρόλο που οι περισσότεροι τα κατάφεραν κάποιοι αγνοούνται και πιθανόν να έχασαν τη ζωή τους. Σύρος αυτόπτης μάρτυρας, μάλιστα, ότι είδε μπροστά του να πνίγονται ένας Αφγανός και 2 Σύροι.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα