Τούρκοι και Ισλαμιστές εναντίον της Κουρδικής Αΐν Ισα στη βόρεια Συρία

Τούρκοι και Ισλαμιστές εναντίον της Κουρδικής Αΐν Ισα στη βόρεια Συρία

Ο τουρκικός στρατός και ο TFSA συνεχίζουν τις μεγάλης κλίμακας επιθέσεις στη βόρεια Συρία καθώς το απόγευμα της Πέμπτης, χτύπησαν σφοδρά τις θέσεις των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) στα κυβερνεία Αλ-Ράκκα και Χαλέπι.

Σύμφωνα με τοπικές πηγές από το Κυβερνείο του Χαλεπίου, ο τουρκικός στρατός και οι μαχητές του TFSA ξεκίνησαν την επίθεσή τους προχθες το απόγευμα χτυπώντας την ευρύτερη περιοχή της Αΐν Ισα

Λίγο μετά την επίθεση στην Ain Issa, άρχισαν να χτυπούν τις θέσεις του SDF κοντά στην πόλη Al-Musharifah, με τον SDF να απαντά με βολές πυροβολικού.

Οι τουρκικές δυνάμεις επίσης πραγματοποίησαν βομβαρδισμούς στη βορειοανατολική επαρχία του Κυβερνείου του Χαλεπίου, όπου χτύπησαν τις θέσεις του SDF κοντά στη στρατηγικής σημασίας πόλη Al-Bab.

Παρά το γεγονός ότι συμφωνήθηκε κατάπαυση του πυρός τον Οκτώβριο του 2019, ο τουρκικός στρατός και οι σύμμαχοί τους συνέχισαν να παραβιάζουν αυτή τη συμφωνία με καθημερινά χτυπήματα στις περιοχές που ελέγχονται από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις.

Οι επιθέσεις των Τούρκων στη βόρεια Συρία έχουν γίνει τόσο έντονες που η ρωσική στρατοχωροφυλακή έχει αναπτυχθεί σε διάφορα μέτωπα, προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω εχθροπραξίες μεταξύ των αντιμαχόμενων μερών.

Share

Written by:

2,923 Posts

View All Posts
Follow Me :
Translate »