ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ: Αδιανόητες δηλώσεις για Θράκη και Κύπρο

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας συνεδρίασε χθες και, όπως ήταν επόμενο, το μόνο αποτέλεσμα που βγήκε από τη συνεδρίαση ήταν προκλητικές δηλώσεις και αβάσιμες κατηγορίες που δεν σχετίζονται με την πραγματικότητα.

Ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό συμβούλιο ασφαλείας μετά το τέλος της συνεδρίασής του καλεί τη χώρα μας να “συμμορφωθεί” και να σταματήσει να παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα των προσφύγων, καθώς και της “τουρκικής μειονότητας” στη Θράκη, όπως συνηθίζει να αποκαλεί η Τουρκία τους Έλληνες μουσουλμάνους της περιοχής.

Δεν θα μπορούσε να μη γίνει αναφορά και στη Κύπρο για την οποία διατηρώντας ακλόνιτη την τουρκική θέση για το κυπριακό, το συμβούλιο δήλωσε στην ανακοίνωσή του πως είναι απαραίτητο να μπουν στην ατζέντα μόνιμες λύσεις που θα αποφέρουν ισότητα στο νήσι ως βάση για δύο ανεξάρτητα κράτη.

Σημειώνεται πως η λύση δύο κρατών στην οποία επιμένει η Τουρκία απορρίπτεται συνεχώς από τις υπόλοιπες πλευρές καθώς αντιτίθεται στα ψηφίσματα του ΟΗΕ και τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης της οποίας η Κύπρος είναι μέλος.

Επιπλέον, επιμένοντας να μπλέκεται σε ξένα χωράφια η Τουρκία κάνει λόγο και για τη Λιβύη. Συγκεκριμένα, ενώ στη Λιβύη έχει σταματήσει ο πόλεμος και γίνονται εδώ και μήνες εκκλήσεις από πολλές χώρες αλλά και από την ίδια τη Λιβύη να αποσύρει η Τουρκία τους μισθοφόρους της, η ανακοίνωση αναφέρει πως το τουρκικό κράτος θα προστατεύσει με κάθε τρόπο την ασφάλεια και την ειρήνη του λιβυκού λαού.

Share