ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΑΝ ΤΟΝ ΕΕΧ: Δεν βάζουν μυαλό οι Τούρκοι

Συνολικά οχτώ αεροσκάφη της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας προχώρησαν χθες σε 13 παραβιάσεις του FIR Αθηνών.

Όλα τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν κι αναχαιτίσθηκαν από ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από την Τουρκία γίνεται τη στιγμή που η γειτονική χώρα πλήττεται από τεράστιες πυρκαγιές που κατακαίνε μεγάλο μέρος της χώρας.

Παράλληλα, η Ελλάδα βρίσκεται επίσης αντιμέτωπη με πολλά πύρινα μέτωπα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ενώ η τουρκική αεροπορία παραβίαζε τον ελληνικό εναέριο χώρο ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας σε διάσκεψη με αξιωματούχους των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων έλεγε ότι η Ελλάδα απειλεί την ώρα που η Τουρκία βρίσκεται αντιμέτωπη με τη μεγάλη καταστροφή που έχουν προκαλέσει οι πυρκαγιές των τελευταίων ημερών.

Απ’ ότι φαίνεται, η Τουρκία ότι και να λέει περί καλής γειτονίας και ειρηνικών λύσεων, δεν έχει σκοπό να αλλάξει την πάγια επιθετική τακτική της γεγονός που αποδεικνύει η αντιφατική στάση του Τούρκου Υπουργού Άμυνας και οι πρόσφατες προκλήσεις του τουρκικού ΥΠΕΞ από τη μία με την υποτιθέμενη καταπίεση της μουσουλμανικής μειονότητας και από την άλλη με τη δήθεν απροθυμία μας θα στείλουμε πυροσβεστική βοήθεια.

Share