Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΕΚΤΑΚΤΟ: Το Ισραηλινό πυροβολικό σφυροκοπά τον Λίβανο – Βολές ρουκετών

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σειρήνες ήχησαν πριν λίγο στο Ισραήλ καθώς υπήρξε επίθεση με ρουκέτες από τον Λίβανο. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκκαν τρεις ρίψεις ρουκετών κατά Ισραήλ εκ των οποίων η μία απέτυχε και έπεσε εντός του Λιβάνου ενώ οι άλλες δύο χτύπησαν σε Ισραηλινό έδαφος.

Σε απάντηση το πυροβολικό των Ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων εξαπέλυσε επίθεση σε ολόκληρη τη γραμμή των συνόρων με τον Λίβανο.

Οι ρουκέτες χτύπησαν την περιοχή Kiryat Shemona κοντά στα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο. Αμέσως ενεργοποιήθηκαν οι σειρήνες στην περιοχή ώστε να μεταφερθούν οι πολίτες στα καταφύγια.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Naftali Bennett δήλωσε ότι αυτός και ο υπουργός Άμυνας Benny Gantz έχουν λάβει ενημέρωση για τις εξελίξεις και επιβλέπουν την αντεπίθεση.

Το χτύπημα πιθανότατα προήλθε ως αντίποινα από τη Χεζμπολάχ για τις κατηγορίες εναντίον του Ιράν ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση που έγινε σε ισραηλινό τάνκερ πριν λίγες μέρες στον κόλπο του Ομάν. Η Χεζμπολάχ είναι τρομοκρατική οργάνωση με έδρα τον Λίβανο, η οποία στηρίζεται από το Ιράν.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα