Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

“Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ” – Ε.Ε.

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Μήνυμα ότι η Τουρκία θα πρέπει να μετακινήσει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες μακριά από τα σύνορα με την Ελλάδα στον Έβρο έστειλε, προς τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, λίγο πριν τη συνάντησή τους. 

«Η εξεύρεση λύσης στην κατάσταση θα απαιτήσει ανακούφιση της πίεσης στα σύνορα» δήλωσε σε συνέντευξη τύπου για τη συμπλήρωση των 100 πρώτων ημερών της προεδρίας της. 

Όπως ανέφερε ακόμα για τη διασφάλιση του δικαιώματος ασύλου, χρειάζονται «υποστήριξη τόσο προς την Τουρκία όσο και προς την Ελλάδα, καθώς και η μεταφορά στην ηπειρωτική Ευρώπη των ανθρώπων – ιδιαίτερα των ανηλίκων – που έχουν φθάσει στα ελληνικά νησιά».

Η δήλωση της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έρχεται λίγο πριν τη συνάντηση με τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στις Βρυξέλλες στην οποία θα παραστεί και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Σαρλ Μισέλ,

όπου αναμένεται να συζητηθούν μέτρα μείωσης της έντασης στα σύνορα της Τουρκίας με την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα