Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

ΤΟ ΙΡΑΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ 70.000 ΚΑΤΑΔΙΚΟΥΣ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Το Ιράν ελευθέρωσε προσωρινά περίπου 70.000 κατάδικους για να καταπολεμήσει την εξάπλωση του κορωνοϊού στις φυλακές, δήλωσε τη Δευτέρα ο επικεφαλής του δικαστικού σώματος, καθώς οι αξιωματούχοι ανέφεραν εκατοντάδες νέες μολύνσεις και δεκάδες ακόμη θανάτους σε ολόκληρη τη χώρα.

Το Ιράν έχει αναφέρει 595 νέες μολύνσεις και 43 νέους θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες. Αυτό φτάνει συνολικά τα περιστατικά κορωνοϊού στα 7,161, με 237 θανάτους, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Ο επικεφαλής του δικαστηρίου Ebrahim Raisi ανακοίνωσε την προσωρινή απελευθέρωση των κρατουμένων, καθώς οι ιρανικές αρχές προσπαθούν να αντιμετωπίσουν ένα από τα χειρότερα εθνικά κρούσματα εκτός Κίνας, από όπου προέρχεται ο νέος ιός, και ένα από τα υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας από την ασθένεια.

Ο Ράισι δήλωσε ότι η απελευθέρωση των κρατουμένων θα συνεχιστεί “στο βαθμό που δεν δημιουργεί ανασφάλεια στην κοινωνία”, σύμφωνα με την ειδησεωγραφική ιστοσελίδα Mizan του ιρανικού δικαστηρίου.

Δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες ούτε διευκρίνισε πότε θα επιστρέψουν οι κατάδικοι στη φυλακή.

Οι αξιωματούχοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για την πιθανότητα μολύνσεων κατά τη διάρκεια του Nowruz, την αρχή του νέου ιρανικού έτους στις 20 Μαρτίου, που είναι συνήθως μια περίοδος όπου οι οικογένειες ταξιδεύουν σε σημεία διακοπών σε όλη τη χώρα.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα