Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023

Η Τουρκία καλύπτει την οικονομική αποτυχία με ΠΟΛΕΜΟΥΣ – Τούρκος αναλυτής

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Η τουρκική κυβέρνηση χρησιμοποιεί τις στρατιωτικές της δραστηριότητες στη Συρία και τη Λιβύη για να εκτρέψει επικρίσεις για τη διαχείριση της οικονομίας της χώρας, δήλωσε ο αρθρογράφος İhsan Çaralan για τα νέα της Evrensel.

Αλλά αυτές οι δικαιολογίες είναι κοφτές και απλά αναγομωμένες ρητορικές που χρησιμοποιούνται από πολλές κυβερνήσεις για να επωφεληθούν από τους ίδιους για λογαριασμό του κοινού, δήλωσε ο Çaralan.

Αν και η Τουρκία δεν είναι επίσημα σε πόλεμο, έχει αναπτύξει δυνάμεις για να στηρίξει την αναγνωρισμένη από τα Ηνωμένα Έθνη κυβέρνηση Τρίπολης στη Λιβύη και να σταματήσει την πρόοδο των δυνάμεων της Συριακής Κυβέρνησης στην επαναστατημένη επαρχία Idlib στη βορειοδυτική Συρία, χάνοντας στρατεύματα και στις δύο χώρες.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περιέγραψε την Τουρκία ως σε κατάσταση πολέμου, ένα σχόλιο που εκφράστηκε από τον Ρίζα Ποσάτσι, νομοθέτη του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), όταν αντιμετώπισε κριτική από τους αγρότες κατά τη διάρκεια μιας κοινοβουλευτικής γεωργικής επιτροπής.

Οι αγρότες που συμμετείχαν στην Επιτροπή περιέγραψαν τον τρόπο με τον οποίο οι αυξανόμενες τιμές των καυσίμων, των σπόρων, των φυτοφαρμάκων και των λιπασμάτων τους είχαν αφήσει να προκαλέσουν ζημιές που επιδεινώνονταν από τα υψηλά επιτόκια των δανείων και την μη εμφάνιση των επιδοτήσεων που υποσχέθηκε η κυβέρνηση.

“Δεν βλέπω τίποτα που να δικαιολογεί τέτοια υπερβολή”, δήλωσε ο Posacı. “Υπάρχει πόλεμος στη χώρα μας, όλα βρίσκονται στον αέρα. Ζητώ τη βοήθειά σας. Παρακαλώ να είστε υπομονετικοί.”

Αυτό, δήλωσε ο Çaralan, δεν είναι τίποτα περισσότερο από την κυβέρνηση που φορτώνει το βάρος των πολέμων που έχει εμπλακεί προς όφελός του σε ένα κοινό το οποίο δεν είχε λόγο στην απόφαση να αναπτύξει στρατεύματα.

“Ζητώντας υπομονή είναι το ίδιο με το να λέτε στους αγρότες ότι πληρώνουν περισσότερους φόρους και χάνουν τις υποσχεμένες κρατικές επιδοτήσεις λόγω του πολέμου”, δήλωσε ο δημοσιογράφος.

Σε όλη την ιστορία, οι κυβερνώντες ελίτ έχουν χρησιμοποιήσει το ίδιο τέχνασμα για να εμπλουτίσουν τους εαυτούς τους μέσα από πολέμους, ενώ παράλληλα καταβάλλουν στο κοινό το οικονομικό και ανθρώπινο κόστος, είπε.

Με πληροφορίες απο Ahval

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα