Στη Διαύγεια δημοσιεύθηκε ο τρόπος κατανομής χρηματοδότησης ύψους 5,5 εκατ. ευρώ για την ολοκλήρωση των προγραμμάτων ναυπήγησης υποβρυχίων και πυραυλακάτων του Πολεμικού Ναυτικού.
Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ζήτησε με έγγραφό του προς την Τράπεζα της Ελλάδος να εγκριθεί και να κατανεμηθεί η σχετική χρηματοδότηση, στο πλαίσιο της συλλογικής απόφασης έργων (ΣΑΕ) 337 ΠΔΕ/ΥΠΕΘΑ έτους 2020, ως εξής:
Για το έργο «Ολοκλήρωση πρόσθετων εργασιών για την πλήρη επιχειρησιακή απόδοση των υποβρυχίων (Υ/Β) ΠΙΠΙΝΟΣ, ΜΑΤΡΩΖΟΣ, ΚΑΤΣΩΝΗΣ και ΩΚΕΑΝΟΣ, την αντιμετώπιση βλαβών που προκύπτουν από τις εν εξελίξει δοκιμές, καθώς και συντήρηση των συνοδών πλοίων που απαιτούνται για την ολοκλήρωση των δοκιμών των ανωτέρω Υ/Β» προβλέπεται το ποσό του ενός εκατ. ευρώ.
Για το έργο «Ολοκλήρωση ναυπήγησης πλοίων ΤΠΚ (πυραυλακάτων) τύπου VOSPER υπ’ αριθμόν 6 και 7 του Πολεμικού Ναυτικού στα Ναυπηγεία Ελευσίνας της ΝΒΕΕ ΑΕ» προβλέπεται το ποσό των τεσσάρων εκατ. πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ.
