Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΗΠΑ – Επικίνδυνο παιχνίδι Αλτούν και Τσαβούσογλου

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ο διευθυντής επικοινωνιών της τουρκικής προεδρίας το πρωί της Τετάρτης άσκησε κριτική στις ΗΠΑ επειδή χαρακτήρισαν τις ισραηλινές επιθέσεις κατά των Παλαιστινίων ως αυτοάμυνα.

“Να σφαγιάζεις πολίτες. Να αναγκάζεις τους Παλαιστίνιους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να καταλαμβάνεις τα εδάφη τους. Να επιτίθεσαι σε τζαμιά. Να δολοφονείς αθώα παιδιά. Από πότε όλες αυτές οι φρικαλεότητες θεωρούνται αυτοάμυνα; Οι ΗΠΑ δεν αντιδρούν σε αυτές τις σφαγές και τις τρομοκρατικές ενέργειες;” έγραψε ο Φαχρετίν Αλτούν στο Twitter.

Υπεθυμίζουμε ότι η τουρκική κυβέρνηση στηρίζει ανοιχτά την Παλαιστίνη και τη Χαμάς και έχει καταδικάσει τις ενέργειες του Ισραήλ.

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε την Τρίτη ότι η Τουρκία καταδικάζει τις ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα και στηρίζει τους Παλαιστίνιους.

“Καταδικάζουμε πάντα (επιθέσεις) όπως αυτή, αλλά η ισλαμική κοινότητα περιμένει από εμάς να κάνουμε ένα βήμα”, είπε ο Τσαβούσογλου αναφερόμενος στη διεθνή Μουσουλμανική κοινότητα και τη Γάζα.

“Τέτοιες επιθέσεις πρέπει να σταματήσουν τώρα. Φυσικά, πρέπει να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των Παλαιστινίων στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου. Δεν πρέπει ποτέ να απομακρυνθεί το όραμα των δύο κρατών. Η Τουρκία θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για προστασία των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων και άλλων καταπιεσμένων ανθρώπων. δήλωσε.

Σημειώνεται ότι σε συνέχεια των διαμαρτυριών Τούρκων πολιτών υπέρ της Παλαιστίνης, το βράδυ της Τρίτης τοποθετήθηκε προτζέκτορας απέναντι από το προξενείο του Ισραήλ στην Κωνσταντινούπολη, ο οποίος προέβαλε πάνω στο κτήριο συνδιασμένες τις σημαίες Τουρκίας και Παλαιστήνης.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα