Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Τον χαβά τους: Νέες Τουρκικές παραβιάσεις και εμπλοκές

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Για δεύτερη μέρα στη σειρά προχώρησε σε παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου η τουρκική πολεμική αεροπορια με τουρκικά F-16 να περνούν στο FIR Αθηνών το Σάββατο.

Συγκεκριμένα, δύο οπλισμένα F-16 πέταξαν σε σχηματισμό πάνω από το κεντρικό Αιγαίο. Κατά την πτήση τους στον ελληνικό εναέριο χώρο σημειώθηκε και μια παράβαση των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας και υπήρξαν και δύο εμπλοκές με ελληνικά μαχητικά.

Υπενθυμίζουμε ότι και την Παρασκεύη η Τουρκία προχώρησε σε 15 παράβιάσεις του ΕΕΧ με 6 οπλισμένα F-16, ένα κατασκοπευτικό αεροσκάφος CN-235 και ένα ελικόπτερο. Την Παρασκευή τα τουρκικά αεροσκάφη προχώρησαν και σε 6 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας και σημειώθηκαν 2 εμπλοκές με ελληνικά μαχητικά που βρίσκονταν σε επιφυλακή.

Και στις δύο περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες κατά πάγια πρακτική.

NEMESISHD.GR – Η Αντιγραφή του κειμένου απαγορεύεται χωρίς σχετική άδεια

Τελευταίες εξελίξεις

«Η Κύπρος θα ήταν δική μας» – Ερντογάν για την Τουρκική Εισβολή του 1974

Άγκυρα, Τουρκία - Σε δηλώσεις σχετικά με την τουρκική...

Δήλωση Πούτιν για Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο και δυτικές χώρες

Μόσχα, Ρωσία - Στην πιθανότητα ενός τρίτου παγκοσμίου πολέμου...

Διαβάστε ακόμα