Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

“Είναι το προοίμιο της τελικής τους ήττας” – Άσαντ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Ασάντ, δήλωσε τη Δευτέρα ότι τα πρόσφατα αποκτήματα των δυνάμεών του στην υποβοηθούμενη από τη Ρωσία στρατιωτική τους επίθεση προκάλεσαν την πιθανή ήττα της εννέα ετών εξέγερσης που προσπάθησε να τον απομακρύνει από την εξουσία.

Όμως, ο Ασάντ, σε μια τηλεοπτική εμφάνιση από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, προειδοποίησε επίσης ότι η σύγκρουση δεν έχει ακόμη τελειώσει.

“Γνωρίζουμε ότι αυτή η απελευθέρωση δεν σημαίνει το τέλος του πολέμου ή τη συντριβή όλων των συνομοσιών ή το τέλος της τρομοκρατίας ή την παράδοση του εχθρού, αλλά σίγουρα τρίβει τις μύτες τους στη βρωμιά”, ανέφερε ο Άσαντ.

“Αυτό είναι ένα προοίμιο της τελικής ήττας τους (των αντίπαλων δυνάμεων), αργά ή γρήγορα “, πρόσθεσε.

Η ανανεωμένη υποβοηθούμενη από τη Ρωσία επίθεση, η οποία υποστηρίχθηκε από φιλοϊρανικές πολιτοφυλακές, για να ανακτήσει τον τελευταίο προμαχώνα των ανταρτών στα βορειοδυτικά της Συρίας, επέτρεψε στις δυνάμεις του Assad να πάρουν τον έλεγχο μεγάλου τμήματος της υπαίθρου κοντά στο Χαλέπι και να προωθηθούν βαθύτερα στην αντάρτικη και πυκνοκατοικημένη επαρχία Idlib.

“Η μάχη για την απελευθέρωση του Χαλεπίου και της Ιντλίμπ θα συνεχιστεί όπως και η μάχη για την απελευθέρωση όλου του συριακού εδάφους”, είπε ο Άσαντ.

Η επίθεση έχει ξεριζώσει εκατοντάδες χιλιάδες Σύριους πολίτες που έχουν καταφύγει στα σύνορα με την Τουρκία στον μεγαλύτερο ενιαίο εκτοπισμό του εννιαετούς πολέμου.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα