Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η Ινδία καλεί τον Τούρκο πρεσβη για εξηγήσεις!

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Το Νέο Δελχί εξέδωσε ισχυρή απάντηση στον τουρκo πρεσβευτή στη χώρα, μετά από εμπρηστικές δηλώσεις του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με τις πολιτικές της Ινδίας στην αμφισβητούμενη περιοχή του Κασμίρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ινδία παρουσίασε ένα ισχυρό διάβημα στον Τούρκο Πρέσβη Sakir Ozkan Torunlar τη Δευτέρα και προειδοποίησε ότι τα σχόλια του Ερντογάν κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Πακιστάν θα έχουν «σοβαρές επιπτώσεις» για τις διμερείς σχέσεις.

Ανακοινώνοντας την κίνηση, ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ινδίας δήλωσε ότι ο ισχυρισμός του Ερντογάν σχετικά με τα «μονομερή βήματα» που έγιναν στο Κασμίρ δεν εχει «ούτε την κατανόηση της ιστορίας ούτε τη συμπεριφορά της διπλωματίας», ανέφεραν τοπικά ΜΜΕ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Ραυέσμ Κουμάρ δήλωσε ότι το περιστατικό χρησιμεύει ως “ένα ακόμη παράδειγμα ενός προτύπου της Τουρκίας που παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών”.

Τόνισε ότι το Νέο Δελχί θεωρεί τις παρατηρήσεις “απαράδεκτες” και κατηγόρησε την Άγκυρα για επανειλημμένες προσπάθειες να δικαιολογήσει την «διασυνοριακή τρομοκρατία» που διεξαγει το Πακιστάν.

Η Ινδία υπεράσπισε σθεναρά την απόφασή της τον Αύγουστο για την ανάκληση του ιδιαίτερου καθεστώτος του Κασμίρ, υποστηρίζοντας ότι η κίνηση ήταν απαραίτητη για την εξάλειψη της τρομοκρατίας και της αστάθειας στην περιοχή και για την εξασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα