Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024

Το NATO στέλνει AWACS στην Ρουμανία ως απάντηση στη Ρωσία

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Αεροσκάφη Έγκαιρης Προειδοποίησης και Ελέγχου (AWACS) ετοιμάζονται να αναπτυχθούν στη Ρουμανία από το ΝΑΤΟ ως απάντηση στην Ρωσία.

Τα αεροσκάφη αναμένεται να φτάσουν στις 17 Ιανουαρίου 2023 και αποστολή τους θα είναι να ενισχύσουν την παρουσία του ΝΑΤΟ στην περιοχή καθώς και να παρακολουθούν τις ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Ως άμεση αντίδραση στη συμμετοχή της Ρωσίας στη σύγκρουση στην Ουκρανία, ο Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΝΑΤΟ) ενίσχυσε την αεροπορική του παρουσία στην ανατολική Ευρώπη αναπτύσσοντας επιπλέον μαχητικά, αεροσκάφη παρατήρησης και ιπτάμενα τάνκερ.

Από τον Φεβρουάριο του 2022, τα AWACS του ΝΑΤΟ πραγματοποιούν περιπολίες ρουτίνας στην Ανατολική Ευρώπη και την περιοχή γύρω από τη Βαλτική Θάλασσα, προκειμένου να παρακολουθούν τις κινήσεις των αεροσκαφών της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας που βρίσκονται κοντά στα σύνορα του ΝΑΤΟ.

«Καθώς ο παράνομος πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία συνεχίζει να απειλεί την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ευρώπη, δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία για την αποφασιστικότητα του ΝΑΤΟ να προστατεύσει και να υπερασπιστεί κάθε σπιθαμή συμμαχικού εδάφους.

Τα AWACS μας μπορούν να ανιχνεύσουν αεροσκάφη εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, καθιστώντας τα μια βασική ικανότητα για την αποτρεπτική και αμυντική στάση του ΝΑΤΟ. Ευχαριστώ τη Ρουμανία για τη φιλοξενία των αεροσκαφών, καθώς συμβάλλει σημαντικά στις δυνατότητες έγκαιρης προειδοποίησής μας»,δήλωσε η εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ Oana Lungescu.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα