Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου, 2025
9.5 C
Athens

«Το Ισραήλ θα απαντήσει στην επίθεση του Ιράν» – Δηλώσεις Αρχηγού IDF και πληροφορίες για απόφαση του πολεμικού συμβουλίου

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν τις τελευταίες ώρες πως το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ κατέληξε πως θα απαντήσει αποφασιστικά κατά του Ιράν για την επίθεση με πυραύλους και drones που εξαπέλυσε το Σαββατοκύριακο. Ρεπορτάζ του ισραηλινού τηλεοπτικού καναλιού 12 αναφέρει ότι η σχεδιαζόμενη απάντηση στοχεύει να υπογραμμίσει ότι το Ισραήλ δεν θα αφήσει αναπάντητη μια τόσο μεγάλης κλίμακας επίθεση.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Ιωάβ Γκάλαντ φέρεται να τάσσεται υπέρ μιας ισραηλινής αντεπίθεσης που όμως δεν θα μπορούσε να οδηγήσει σε γενικευμένο περιφερειακό πόλεμο ή να βλάψει τις ΗΠΑ και τους άλλους συμμαχους της χώρας. Υπερ των ισραηλινών αντιποίνων είναι ξεκάθαρα και ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ Ερζί Χαλέβι, ο οποίος σε δηλώσεις του από την αεροπορική βάση Νεβατίμ είπε πως η επίθεση του Ιράν δεν θα μείνει αναπάντητη.

«Το Ισραήλ θα απαντήσει στην επίθεση του Ιράν» - Δηλώσεις Αρχηγού IDF και πληροφορίες για απόφαση του πολεμικού συμβουλίου
Photo by IDF

«Το Ιράν ήθελε να βλάψει τις στρατηγικές δυνατότητες του κράτους του Ισραήλ — αυτό είναι κάτι που δεν είχε ξανασυμβεί στο παρελθόν. Ήμασταν προετοιμασμένοι για την επιχείρηση “Σιδερένια Ασπίδα” — προετοιμασία που έφερε το Ιράν αντιμέτωπο με την αεροπορική υπεροχή μας.

Την περασμένη Δευτέρα, είδαμε τι οργάνωνε (το Ιράν) και πιστεύουμε ότι το κράτος του Ισραήλ είναι πολύ ισχυρό και ξέρει πώς να το αντιμετωπίσει μόνο του, αλλά με μια απειλή τόσο πολυάριθμη και τόσο μακριά, είμαστε πάντα χαρούμενοι που έχουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες μαζί μας», δήλωσε ο Χαλέβι.

«Κοιτάμε μπροστά, εξετάζουμε τα βήματά μας και αυτή η εκτόξευση τόσων πολλών (βαλλιστικών) πυραύλων, πυραύλων κρουζ και UAV στο έδαφος του κράτους του Ισραήλ θα έχει απάντηση», πρόσθεσε ο Αντιστράτηγος Χαλέβι από την βάση Νεβατίμ η οποία χτυπήθηκε κατά την επίθεση του Ιράν και υπέστη μικρές ζημιές.

Μείνετε συντονισμένοι για περαιτέρω ενημερώσεις – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Πρόσφατες εξελίξεις

Διαβάστε επίσης

M901 ITV: Ο καταστροφέας αρμάτων του Ελληνικού Στρατού

Τα αντιαρματικά είναι από τα σημαντικότερα συστήματα στο πεδίο...

Mole Cricket 19: Η μεγαλύτερη αεροπορική μάχη των τελευταίων 50 ετών

Η καταστολή (SEAD) και η καταστροφή (DEAD) της αεράμυνας...

Ο Κυβερνοπόλεμος ως νέα απειλή στο σύγχρονο περιβάλλον μάχης

Ο Κυβερνοπόλεμος και η κυβερνοασφάλεια είναι δύο όροι τόσο πολύτιμοι...

Κλάσεις “Wasp” και “America”: Τα «μίνι αεροπλανοφόρα» των ΗΠΑ

Ένα «εργαλείο» του Αμερικανικού Ναυτικού που αρκετοί ξεχνάνε είναι...

M109: O «κορμός» του Ελληνικού Πυροβολικού

Λίγα συστήματα έχουν ανάλογη παρουσία σε αριθμούς όσο τα...

Περισσότερες Εξελίξεις