Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024

Το Ισραήλ στοχοποίησε υψηλόβαθμους της Χαμάς σε Γάζα και Λίβανο ταυτόχρονα

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Πόλεμος Ισραήλ-Λίβανο-Γάζα: Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν με ελάχιστες ώρες διαφορά, αεροπορικές επιδρομές στην Ράφα της Γάζας και τον Λίβανο κατά υψηλόβαθων αξιωματούχων της Χαμάς.

Επιδρομή από μαχητικά του Ισραήλ στη Ράφα, στη νότια Γάζα, είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ανώτερου αξιωματούχου της μυστικής αστυνομίας της Χαμάς, Αχμέντ Αλ-Γιαακούμπι. Ο Al-Yaaqoubi, διαδραμάτισε σύμφωνα με τον IDF κρίσιμο ρόλο στην ασφάλεια των ηγετών της Χαμάς και ήταν ο πρωταρχικός στόχος αυτής της επιχείρησης. Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) και η Shin Bet επιβεβαίωσαν όμως ότι δύο ακόμη στελέχη, συμπεριλαμβανομένου του Iman Rantisi, ανώτερου στελέχους στο τμήμα γενικών ερευνών ασφαλείας της Χαμάς, σκοτώθηκαν επίσης στην επίθεση. Οι δυνάμεις του IDF δημοσίευσαν πλάνα που δείχνουν τη στιγμή που χτυπήθηκε το όχημά τους στη Ράφα.

Εν τω μεταξύ, ένα σχετικό περιστατικό σημειώθηκε με ελάχιστη ώρα διαφορά στον Λίβανο, όπου μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή φέρεται να είχε στόχο τον Μπασέλ Σαλάχ, στέλεχος της Χαμάς που εμπλέκεται στη στρατολόγηση και τη διαχείριση επιθέσεων στη Δυτική Όχθη. Η επίθεση σημειώθηκε στο χωριό Jadra, περίπου 60 χιλιόμετρα από τα ισραηλινά σύνορα βαθιά μέσα στον Λίβανο.

Το Ισραήλ στοχοποίησε υψηλόβαθμους της Χαμάς σε Γάζα και Λίβανο ταυτόχρονα
PHOTO: IAF (FLICKR)

Σύμφωνα με Παλαιστίνιο αξιωματούχο, ο Σαλάχ επέζησε της επίθεσης, αλλά πιστεύεται ότι τραυματίστηκε σοβαρά. Αυτό το περιστατικό ακολουθεί ένα μοτίβο στοχευμένων επιθέσεων κατά της Χαμάς, συμπεριλαμβανομένης μιας επιχείρησης τον περασμένο μήνα που σκότωσε τον Azzam Al-Aqraa και τον Saleh al-Arouri, έναν ανώτατο ηγέτη της οργάνωσης, στη Βηρυτό.

Αυτά τα διαδοχικά πλήγματα έρχονται μετά τις αναφορές που σας μεταδώσαμε πριν λίγο ότι στην Ντέιρ αλ Ζόρ της Συρίας, διοικητές του IRGC του Ιράν δηλητηριάστηκαν με αποτέλεσμα απώλειες και τραυματίες.

Τελευταίες εξελίξεις

«Ερντογάν… καλύτερα να σωπάσεις και να ντρέπεσαι» Πυρά ΥΠΕΞ Ισραήλ κατά Τουρκίας

Κατά του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξέσπασε...

Το Ισραήλ «ακρωτηριάζει» την ηγεσία της Χεζμπολάχ και του IRGC του Ιράν – Επίθεση στην Συρία

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη συριακή πόλη Μπανιγιάς στην περιοχή...

Διαβάστε ακόμα