Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024

Νεκροί διοικητές του Ιρανικού IRGC από δηλητηρίαση: Εικασίες για Μυστική επιχείρηση Μοσάντ ή CIA στην Ντέιρ αλ Ζορ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Συρία, Ντέιρ αλ-Ζορ – Σε μια εξέλιξη που αποκάλυψε αρχικά το Αραβικό, Al-Hadath TV, ένα περίεργο περιστατικό δηλητηρίασης μαθεύτηκε στην Συρία και συγκεκριμένα στην Ντέιρ αλ-Ζορ (Deir ez-Zor) και είχε ως αποτέλεσμα απώλειες και σοβαρές επιπλοκές για αρκετούς διοικητές του Σώματος Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC).

Το γεγονός αυτό που φέρεται να έλαβε χώρα το απόγευμα της Πέμπτης, όχι μόνο έχει προκαλέσει φόβο στις ομάδες αυτές, αλλά έχει επίσης εγείρει υποψίες για εμπλοκή μυστικών υπηρεσιών πιθανότατα από Ισραήλ ή ΗΠΑ, υπονοώντας ότι κανένα στέλεχος των ομάδων αυτών που υποστηρίζοντια από το Ιράν δεν είναι πλέον ασφαλής.

Η φερόμενη επίθεση, η οποία στόχευε συγκεκριμένα σημαντικά πρόσωπα εντός του Ιρανικού IRGC, φαίνεται να στοίχισε την ζωή σε τέσσερις διοικητές, όπως ο Χατζ Μουκτάντα και ο συνταγματάρχης Μορτάντα Μαουλάουι, φανερώνοντας ότι αν ισχύουν οι πληροφορίες, κάποια πολύ καλά οργανωμένη υπηρεσία πληροφοριών οργάνωσε την επιχείρηση. Η σοβαρότητα του περιστατικού τονίζεται περαιτέρω από την κρίσιμη κατάσταση πολλών ακόμη ατόμων που δηλητηριάστηκαν ταυτόχρονα, υποδηλώνοντας σκόπιμη πρόθεση υποβάθμισης της δύναμης των Ιρανικών δυνάμεων στην περιοχή.

Οι εικασίες είναι έντονες ότι αυτό θα μπορούσε να είναι έργο της Μοσάντ ή της CIA, με στόχο να υπονομεύσουν την επιρροή των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης στην Deir ez-Zor που αποτελεί και την μεγαλύτερη πόλη της ανατολικής Συρίας. Κανένα νέο στοιχείο δεν υπάρχει για την υπόθεση αυτή εδώ και περίπου 15ωρες.

Τελευταίες εξελίξεις

«Ερντογάν… καλύτερα να σωπάσεις και να ντρέπεσαι» Πυρά ΥΠΕΞ Ισραήλ κατά Τουρκίας

Κατά του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξέσπασε...

Το Ισραήλ «ακρωτηριάζει» την ηγεσία της Χεζμπολάχ και του IRGC του Ιράν – Επίθεση στην Συρία

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη συριακή πόλη Μπανιγιάς στην περιοχή...

Διαβάστε ακόμα