Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου, 2025
5.6 C
Athens

Το Ισραήλ έπληξε την Βηρυτό: Στόχος το Νο2 της Χεζμπολάχ Fuad Shukr – Ό,τι ξέρουμε ως τώρα

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Βηρυτός, Λίβανος – Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό του Λιβάνου, με στόχο έναν ανώτερο διοικητή της Χεζμπολάχ που συνδέεται με θανατηφόρες επιθέσεις κατά του Ισραήλ και λέγεται ότι αποτελεί το Νο2 της οργάνωσης. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επιβεβαιωμένη πληροφορία για την επιτυχία της επίθεσης, καθώς αραβικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο αξιωματούχος της Χεζμπολάχ είναι νεκρός, αλλά πηγές της Χεζμπολάχ το αρνούνται.

Ο IDF επιβεβαίωσε την επιχείρηση που πραγματοποίησε στη Βηρυτό αργά σήμερα το απόγευμα δηλώνοντας πως στόχευσε τον διοικητή της Χεζμπολάχ που ευθύνεται για τη δολοφονία των παιδιών στο Majdal Shams και πολλών άλλων Ισραηλινών αμάχων. Λίγα λεπτά μετά την επίσημη ανακοίνωση της επιχείρησης από τον IDF, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Ιωάβ Γκάλλαντ σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο X έγραψε πως «η Χεζμπολάχ πέρασε την κόκκινη γραμμή».

Ο αξιωματούχος που στόχευσαν οι δυνάμεις του Ισραήλ αναφέρεται πως είναι ο Fuad Shukr, γνωστός και ως Hajj Mohsin, ανώτερος σύμβουλος του αρχηγού της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα και No2 της οργάνωσης. Ο Σουκρ καταζητείται επίσης από τις Ηνωμένες Πολιτείες για τον ρόλο του στον βομβαρδισμό του 1983 σε στρατώνα Αμερικανών Πεζοναυτών στη Βηρυτό.

Πηγές της Χεζμπολάχ που μίλησαν σε τοπικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης ισχυρίζονται ότι ο Fuad Shukr παραμένει ζωντανός, ωστόσο ορισμένα αραβικά media, όπως το Al Arabiya αναφέρουν ότι σκοτώθηκε και η σωρός του έχει μεταφερθεί σε κοντινό νοσοκομείο.

Ως αποτέλεσμα της ισραηλινής επίθεσης σκοτώθηκαν δύο άτομα, εκ των οποίων η μία ήταν γυναίκα, και τραυματίστηκαν πολλοί ακόμα. Βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την Βηρυτό δείχνουν μια γκρεμισμένη πολυκατοικία και παρακείμενα κτήρια να έχουν υποστεί μικρότερες ζημιές.

Ακόμα, υπάρχουν πληροφορίες πως στην ισραηλινή πόλη Χάιφα τα νοσοκομεία έχουν τεθεί σε συναγερμό και οι κάτοικοι ενημερώνονται να είναι σε επαγρύπνηση και να ακολουθούν τις εντολές που δίνουν οι Αρχές και οι Διοίκηση Εσωτερικού Μετώπου του IDF, καθώς αναμένεται επίθεση της Χεζμπολάχ ως αντίποινα για το χτύπημα στην πρωτεύουσα του Λιβάνου. Να υπενθυμίσουμε ότι νωρίτερα η Χεζμπολάχ είχε προειδοποιήσει πως θα απαντούσε σε οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια του Ισραήλ, λέγοντας μάλιστα πως θα μπει και στην Γαλιλαία σε περίπτωση που ο IDF ξεκινήσει χερσαία εισβολή.

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Διαβάστε επίσης

Μαθήματα απο τον Πόλεμο της Ουκρανίας: Τα μικρά Drone κάνουν την διαφορά!

Με τον πόλεμο στην Ουκρανία σε πλήρη εξέλιξη βλέπουμε...

M270 MLRS: Το «μακρύ χέρι» του Ελληνικού Πυροβολικού

Λίγα οπλικά συστήματα έχουν την επίδραση στο πεδίο όπως...

SAMP/T – NG: Αεράμυνα με ASTER-30

Στο συνεχώς εξελισσόμενο τοπίο των αμυντικών συστημάτων, το SAMP/T...

UAV ΠΗΓΑΣΟΣ / ΙΙ: Το πρώτο μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας

Το μη επανδρωμένο αερόχημα (UAV) «Πήγασος» είναι ένα από...

F35 ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ RAFALE – Η Ελλάδα θέλει και τα δύο μαχητικά

Η Πολεμική Αεροπορία θέλει αδιευκρίνιστο αριθμό F-35 συμφωνά με πληροφορίες απο προηγούμενες κυβερνητικές δηλώσεις με την παραγγελια να ξεκινάει την στιγμη που θα αρχισουν να προσγειώνονται μαζικά τα νεα F16 Viper της ΠΑ.

Μπορεί η Ελλάδα να υπερασπιστεί ένοπλα την Κύπρο έναντι των απειλών της Χεζμπολάχ;

Ελλάδα-Κύπρος-Χεζμπολάχ - Το γεωπολιτικό τοπίο της Ανατολικής Μεσογείου γίνεται...

Πρόσφατες εξελίξεις

ΕΚΤΑΚΤΟ: Τελεσίγραφο Τραμπ σε Χαμάς και απειλή σε Αίγυπτο και Ιορδανία για Παλαιστίνιους

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, έστειλε ένα...

Συνάντηση Μητσοτάκη-Μακρόν: Τι είπαν για πιθανή πώληση πυραύλων METEOR στην Τουρκία – Οι πρώτες πληροφορίες

Στη Γαλλία βρέθηκε σήμερα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με...

«Όσο πιο γρήγορα, τόσο καλύτερα» Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας μιλά για την επιστροφή της Κριμαίας και του Ντονμπάς

Πόλεμος Ουκρανία-Ρωσία - Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκανε...

Το Ιράν απειλεί να κλείσει τα Στενά του Ορμούζ καθώς οι ΗΠΑ ετοιμάζουν «νέα μέγιστη πίεση»

Σε άμεση απάντηση στις νέες κυρώσεις του Προέδρου Ντόναλντ...

Περισσότερες Εξελίξεις