Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

To Ισραήλ επληξέ με αεροπορική επιδρομή το ΙΡΑΚ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ σε επιθέσεις εναντίον οργανώσεων που συνδέονται με το Ιράν, στο έδαφος του Ιράκ, υπονόησε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Μια σειρά εκρήξεων σημειώθηκε τις τελευταίες εβδομάδες σε μια αποθήκη όπλων και σε βάσεις που ανήκουν στη συμμαχία Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης (Χασντ ας Σαάμπι), στην οποία ανήκουν παραστρατιωτικές οργανώσεις που υποστηρίζονται από το Ιράν, ορκισμένο εχθρό του Ισραήλ. Οι οργανώσεις κατηγόρησαν τις ΗΠΑ και το Ισραήλ για τις επιθέσεις.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στον ρωσόφωνο ισραηλινό τηλεοπτικό σταθμό Channel 9, ερωτηθείς εάν οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ θα επιχειρούσαν εναντίον ιρανικών στόχων στο Ιράκ εάν απαιτείτο, ο Νετανιάχου απάντησε: «Επιχειρούμε -όχι μόνο εάν χρειάζεται, επιχειρούμε σε πολλές περιοχές εναντίον ενός Κράτους που θέλει να μας εξολοθρεύσει. Φυσικά έχω δώσει το ελεύθερο στους αξιωματικούς και την οδηγία να κάνουν οτιδήποτε χρειάζεται για να ματαιώσουν τα σχέδια του Ιράν».

Το Πεντάγωνο αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στις επιθέσεις. Ο διεθνής αντιτζιχαντιστικός συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ που συνεχίζει να βρίσκεται στο Ιράκ και δρα εναντίον των υπολειμμάτων του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) απέρριψε οποιαδήποτε σχέση του με τις εκρήξεις.

Ο πρωθυπουργός, Άντελ Άμπντουλ Μάχντι, διέταξε την περασμένη εβδομάδα όλες οι αποθήκες όπλων και πυρομαχικών του στρατού και παραστρατιωτικών οργανώσεων να μεταφερθούν εκτός των αστικών κέντρων. Παράλληλα, ακύρωσε τις ειδικές άδειες πτήσεων που είχαν δοθεί σε ιρακινά και ξένα στρατιωτικά αεροσκάφη, κάτι που σημαίνει ότι όλες οι έξοδοι -συμπεριλαμβανομένων αυτών των μαχητικών του διεθνούς συνασπισμού που δρα εναντίον του ΙΚ- πρέπει να εγκρίνονται από τις υπηρεσίες του.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα