Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΜΟΡΕΚ! Ο Ασάντ θα επιλέξει την τύχη τους

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Τουρκικό παρατηρητήριο κοντά στην επαρχία Ιντλίμπ, βορειοδυτικά της Συρίας, περικύκλωσαν δυνάμεις του καθεστώτος Άσαντ αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων επικαλούμενο το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Η κωμόπολη Μορέκ, όπου έχουν αποκοπεί oι τουρκικές δυνάμεις, βρίσκεται στα βόρεια της επαρχίας Χάμα, και αποτελεί τμήμα περιοχής που κατέχεται από τζιχαντιστές κοντά στο Ιντλίμπ.

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις κατέλαβαν πρώτα χωριά στη γύρω περιοχή, ανακοίνωσε η ΜΚΟ.

Προειδοποίηση στην Συρία ότι θα αντιμετωπίσει κίνδυνο σύρραξης εάν επιτεθεί στις τουρκικές δυνάμεις που υπηρετούν στην επαρχία είχε στείλει την Τρίτη η Άγκυρα.

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε πως η Άγκυρα θα πράξει οτιδήποτε είναι απαραίτητο ώστε να προστατεύσει τα στρατεύματά της και κάλεσε το καθεστώς Άσαντ στην Δαμασκό να «μην παίζει με την φωτιά».

Η Δαμασκός κατήγγειλε τη Δευτέρα την αποστολή από την Τουρκία στρατιωτικής φάλαγγας «φορτωμένης με πυρομαχικά» στο νότιο τμήμα της συριακής επαρχίας την επομένη της εισόδου φιλοκυβερνητικών στρατευμάτων στην πόλη-κλειδί Χαν Σεϊχούν.

Πηγή Skai.gr

Τελευταίες εξελίξεις

Σφοδροί βομβαρδισμοί του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο

Εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ βομβάρδισαν τις τελευταίες ώρες οι ένοπλες...

Διαβάστε ακόμα