Η ένταση μεταξύ του Ιράν και του Ισραήλ συνεχίζει να κλιμακώνεται, αφού ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Abbas Araghchi δήλωσε ότι η χώρα του δεν έχει «κόκκινες γραμμές» όταν πρόκειται να αμυνθεί. Αυτή η ανακοίνωση έρχεται εν μέσω επίσημων αναφορών ότι το Ισραήλ ετοιμάζει την απάντηση του μετά από την πυραυλική επίθεση που δέχθηκε από το Ιράν πριν από δύο εβδομάδες. Οι Ηνωμένες Πολιτείες μετά την επίθεση του Ιράν δεσμέυτηκαν να στηρίξουν το Ισραήλ στο εκδικητικό χτύπημα που ετοιμάζει και αύξησαν τη στρατιωτική τους υποστήριξη.
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Abbas Araghchi, σε ανάρτηση στο X την Κυριακή, επέκρινε τις ΗΠΑ για τη στρατιωτική υποστήριξή τους στο Ισραήλ, απειλώντας ότι θα μπορούσαν να κινδυνεύσουν Αμερικανοί στρατιώτες.
«Οι ΗΠΑ παραδίδουν ποσότητα ρεκόρ όπλων στο Ισραήλ. Τώρα θέτουν επίσης σε κίνδυνο τις ζωές των στρατευμάτων τους με την ανάπτυξή τους για τον χειρισμό αμερικανικών πυραυλικών συστημάτων στο Ισραήλ» είπε ο Ιρανός ΥΠΕΞ αναφερόμενος στην ανάπτυξη συστημάτων αεράμυνας THAAD και αντίστοιχου προσωπικού των ΗΠΑ στο Ισραήλ.
«Ενώ κάναμε τεράστιες προσπάθειες τις τελευταίες ημέρες για να περιορίσουμε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο στην περιοχή μας, το λέω ξεκάθαρα ότι δεν έχουμε κόκκινες γραμμές για την υπεράσπιση του λαού και των συμφερόντων μας» πρόσθεσε ο Araghchi. Επιπλέον, μία μέρα μετά τα σχόλιά του, ο Araghchi συναντήθηκε σήμερα με τον Mohammed Abdelsalam, αξιωματούχο των Χούθι της Υεμένης, στο Ομάν όπου βρέθηκε για διπλωματική επίσκεψη.