Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου, 2025
6.9 C
Athens

Ο Ζελένσκι αναφέρει σκληρές μάχες στην πρώτη γραμμή, προειδοποιεί για ενίσχυση της συμμαχίας Ρωσίας-Βόρειας Κορέας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι (Volodymyr Zelenskyy) ανακοίνωσε στις 14 Οκτωβρίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους κατά μήκος της πρώτης γραμμής φτάνοντας την πέμπτη συνεχόμενη ημέρα σκληρών μαχών, με μεγάλες μάχες στο Πόκροβσκ και το Κουράχοβε, όπου τα ρωσικά στρατεύματα φέρεται να προσπαθούν να διαπεράσουν την ουκρανική άμυνα. «Τα παιδιά μας αντιστέκονται και αντεπιτίθενται», τόνισε ο Ζελένσκι.

Η Συμμαχία Ρωσίας-Βορείου Κορέας κινείται πέρα ​​από τις μεταφορές όπλων, προειδοποιεί ο Ουκρανός Πρόεδρος

Ο Ζελένσκι εξέφρασε επίσης την ανησυχία του σχετικά με την εμβάθυνση των δεσμών μεταξύ Ρωσίας και Βόρειας Κορέας, προειδοποιώντας ότι αυτή η σχέση έχει ξεφύγει από τις απλές προμήθειες όπλων και συμπεριλαμβάνει στρατιωτικό προσωπικό της Βόρειας Κορέας που βρίσκεται στο πεδίο της μάχης. Μιλώντας στις 13 Οκτωβρίου, προειδοποίησε: «Δεν πρόκειται πλέον μόνο για τη μεταφορά όπλων. Στην πραγματικότητα πρόκειται για τη μεταφορά ανθρώπων από τη Βόρεια Κορέα στις κατοχικές στρατιωτικές δυνάμεις» είπε και περιέγραψε τη συνεργασία αυτή ως μέρος ενός «άξονα απατεώνων» που ευθυγραμμίζεται ενάντια στην Ουκρανία και τους δυτικούς συμμάχους της.

Αναφορές από Ρώσους στρατιωτικούς μπλόγκερ υποδηλώνουν ότι Βορειοκορεάτες αξιωματικοί συμμετέχουν επί του παρόντος σε ένα πρόγραμμα «ανταλλαγής εμπειριών», μαθαίνοντας από πρώτο χέρι τις ρωσικές στρατιωτικές τακτικές. Αν και ανεπιβεβαίωτες, υπάρχουν επίσης αναφορές ότι έξι Βορειοκορεάτες αξιωματικοί έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία, επιβεβαιώνοντας πιθανώς την παρουσία τους στην πρώτη γραμμή. Ο υπουργός Άμυνας της Νότιας Κορέας Kim Yong-Hyun δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι αυτές οι αναφορές ήταν πιθανώς αληθινές.

Το Κρεμλίνο απορρίπτει τους ισχυρισμούς ως «Fake News»

Παρά αυτές τις αναφορές, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ απέρριψε τους ισχυρισμούς ως «ψευδείς ειδήσεις», χωρίς να παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες για την αντίκρουση των κατηγοριών. Ο Ζελένσκι, ωστόσο, εξακολουθεί να ανησυχεί για τις επιπτώσεις των αυξανόμενων συνεργασιών της Ρωσίας με χώρες όπως η Βόρεια Κορέα και το Ιράν, οι οποίες, όπως υποστηρίζει, θα μπορούσαν να έχουν βαθιές επιπτώσεις στη σύγκρουση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επισκέφθηκε την Πιονγκγιάνγκ τον Ιούνιο, όπου υπέγραψε συμφωνία εταιρικής σχέσης με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, δεσμευόμενος να παράσχουν βοήθεια ο ένας στον άλλον σε περίπτωση επίθεσης.

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Πρόσφατες εξελίξεις

Ξαφνική επίθεση της Ουκρανίας σήμερα στο Κουρσκ: Τι ξέρουμε ως τώρα και τι απαντούν Ρωσικές πηγές

Οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν νέα σφοδρή επίθεση στην περιφέρεια...

Μάχες μεταξύ Χεζμπολάχ και νέας Συρίας στα σύνορα με Λίβανο: Σε συναγερμό ο Λιβανέζικος στρατός

Ένοπλες συγκρούσεις ξέσπασαν από το μεσημέρι στα σύνορα Λιβάνου-Συρίας...
00:00:15

Το Ισραήλ δοκιμάσε τον ναυτικό πύραυλο “Gabriel 5” 200/400 χλμ – Βίντεο από την βολή

Το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ ανακοίνωσε την επιτυχημένη επιχειρησιακή...

Επιμένει ο Τραμπ για Γάζα και Παλαιστίνιους: «Θα γίνει έδαφος ΗΠΑ και…»

Την πρότασή του για αξιοποίηση της Λωρίδας της Γάζας...

Διαβάστε επίσης

Αν χρειαστεί ας απειληθεί η ειρήνη στην Μεσόγειο

Με τους Τούρκους να εχουν ξεφύγει εντελώς στις απειλές...

ASRAD HELLAS: Το V-SHORAD αντιαεροπορικό του Ελληνικού Στρατού

Μία από τις μορφές κατά τις οποίες οι FIM-92...

Πόλεμος Ισραήλ-Γάζας: Χτύπημα στο νοσοκομείο al-Ahli στην Γάζα – Ανάλυση με βάση τα στοιχεία

Ισραήλ - Γάζα: Μια σημαντική έκρηξη σημειώθηκε στο νοσοκομείο...

RAFALE ΜΕ METEOR: Ο Φονιάς των Τουρκικών F16

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης των Ελληνικών Rafale στην έκδοση F3-R,...

Περισσότερες Εξελίξεις