Αρχική ΒΡΕΤΑΝΙΑ Το Ηνωμένο Βασίλειο λέει ότι η Ουκρανία μπορεί να πλήξει την Ρωσία...

Το Ηνωμένο Βασίλειο λέει ότι η Ουκρανία μπορεί να πλήξει την Ρωσία – Ενίσχυση βοήθειας «για όσο χρειαστεί» – Ρωσίκη απάντηση

Το Ηνωμένο Βασίλειο λέει ότι η Ουκρανία μπορεί να πλήξει την Ρωσία - Ενίσχυση βοήθειας «για όσο χρειαστεί» - Ρωσίκη απάντηση
PHOTO: UKRAINE PRESIDENCY

Πόλεμος Ρωσία-Ουκρανία – Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Κίεβο, ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα παρέχει 3 δισεκατομμύρια λίρες (περίπου 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ) ετησίως στην Ουκρανία «για όσο διάστημα χρειαστεί» ώστε να αντιμετωπίσει την Ρωσία.

Ο Κάμερον τόνισε ότι η Ουκρανία έχει την αυτονομία να χρησιμοποιεί όπλα που προμηθεύεται από τη Βρετανία όπως κρίνει σκόπιμο, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος να στοχεύει τοποθεσίες εντός της Ρωσίας. «Ακριβώς όπως η Ρωσία χτυπά εντός της Ουκρανίας, μπορείτε να καταλάβετε γιατί η Ουκρανία αισθάνεται την ανάγκη να πράξει το ίδιο», δήλωσε ο Κάμερον.

Η δήλωση αυτή προκάλεσε έντονη κριτική από τη Ρωσία, με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ να την καταδικάζει ως «άλλη μια πολύ επικίνδυνη δήλωση». Ο Πεσκόφ χαρακτήρισε αυτή την υποστήριξη ως «άμεση κλιμάκωση της έντασης γύρω από την ουκρανική σύγκρουση», η οποία πιστεύει ότι θα μπορούσε να απειλήσει την ευρωπαϊκή ασφάλεια.

Εν μέσω αυτών των εξελίξεων, οι ΗΠΑ φέρεται να συμβούλευσαν την Ουκρανία να σταματήσει τις επιθέσεις της στα ρωσικά διυλιστήρια πετρελαίου. Αυτές οι επιθέσεις θεωρούνται από τις ΗΠΑ ότι θα μπορούσαν να κλιμακώσουν περαιτέρω τις εχθροπραξίες.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζει με αμειώτη ένταση και οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν πρόσφατα χωριά στην ανατολική Ουκρανία, εκμεταλλευόμενες τις ελλείψεις των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων σε όπλα και ανθρώπινο δυναμικό. Επιπλέον, οι ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν εκφράσει ανησυχίες για μια πιθανή νέα μεγάλη ρωσική επίθεση στις βορειοανατολικές περιοχές του Χαρκόβου και του Σούμι.

Exit mobile version