Το “Barbaros” έξω από τη Χίο για να εκτελέσει τις διαταγές του Ερντογάν στην Κύπρο

Το “Barbaros” έξω από τη Χίο για να εκτελέσει τις διαταγές του Ερντογάν στην Κύπρο

Το Τουρκικό ερευνητικό σκάφος BARBAROS HAYREDDIN PASA πλέει αυτη την στιγμή κοντά στη Χίο σε Διεθνή ύδατα με κατέυθυνση προς το Λιμάνι της Αττάλειας οπου και αναμένεται να φτάσει το Σάββατο (17/4/2021) το απόγευμα.

Το πλοίο σύμφωνα με φωτογραφίες συνοδεύεται απο φρεγάτα χωρίς να έχει διευκρινηστεί αν ανήκει στην δύναμη του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού ή του Τουρκικού.

Τοπικές πληροφορίες απο την Χίο αναφέρουν οτι ειναι Τούρκικη.

Στην περιοχή της Αττάλειας δραστηροποείται αυτην την στιγμή το Τουρκικό ερευνητικό “Ορούτς Ρέις” και απο ότι φαίνεται το προσεχές διάστημα θα συμμετάσχει σε νέα επίδειξη δύναμης προς την Κύπρο μάζι με το Barbaros όπως απείλησε μάλιστα και ο ίδιος ο Ερντογάν.

Υπενθυμίζεται οτι ο Ερντογάν δήλωσε χθές:

“Εμείς στην ανατολική Μεσόγειο το μεγάλο μας άλμα το κάναμε με τη συμφωνία που κάναμε με τη Λιβύη. Η Τουρκία με το θέμα της Λιβύης, έδειξε την αποφασιστικότητα της και στο ζήτημα των σεισμικών ερευνών και στο θέμα των γεωτρήσεων.

Εμείς εκεί μπορούμε να κάνουμε και σεισμογραφικές έρευνες και γεωτρήσεις. Η Ελλάδα ενοχλήθηκε διότι δεν διαθέτει τέτοια πλοία. Όμως η Ελλάδα δεν έχει και δικαιώματα στην περιοχή όπως έχουμε εμείς”.

“Στην Κύπρο δεν θα επιτρέψουμε να σφετεριστούν τα δικαιώματα της βόρειας Κύπρου. Αν χρειαστεί θα επέμβουμε.

Τα πλοία μας αυτή τη στιγμή είναι έτοιμα να πλεύσουν. Αν χρειαστούν να γίνουν επιπλέον βήματα, θα γίνουν.

Εμείς δεν αποφεύγουμε τις συνομιλίες, αρκεί να ξέρουν πως πρέπει να σέβονται την Τουρκία”.

Share
Translate »