Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΙΝΔΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΑ ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΝ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Μετα την ξαφνική κρίση στα σύνορα Ινδιας και Κινάς, ινδικά και κινέζικα στρατεύματα έχουν αρχίσει αμοιβαία αποχώρηση δυναμεων σε ορισμένα μέρη του ανατολικού Λαντάκ πριν από τον επόμενο γύρο στρατιωτικών συνομιλιών που έχει προγραμματιστεί αύριο, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές την Τρίτη.

Κορυφαίες στρατιωτικές συνομιλίες θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη στην περιοχή «Hot Springs» του ανατολικού Ladakh.

Πηγές αναφέρουν ότι πριν από τις συνομιλίες, ένας “σημαντικός” αριθμός κινεζικών στρατευμάτων έχει αποσυρθεί. Εκτός από την περιοχή Finger στο Pangong Tso, τα κινεζικά στρατεύματα έχουν αρχίσει να τραβούν πίσω δύο έως τρία χιλιόμετρα, λένε. Για να ανταποδώσει, η ινδική πλευρά επέστρεψε επίσης μερικά από τα στρατεύματα και τα οχήματά της από αυτές τις περιοχές, ανέφεραν κορυφαίες πηγές.

Οι συνομιλίες μεταξύ των δύο στρατών πρόκειται να διεξαχθούν αυτήν την εβδομάδα σε πολλές τοποθεσίες, όπως το σημείο περιπολίας 14 (περιοχή Galwan), το σημείο περιπολίας 15 και οι καυτές πηγές, ανέφερε η ΑΝΙ κυβερνητικές πηγές.

Ινδικές στρατιωτικές ομάδες βρίσκονται στο Τσούσουλ για συνομιλίες με τους Κινέζους στρατιώτες.

Τη Δευτέρα, ο υπουργός Άμυνας Ραχναθ Σινγκ δήλωσε ότι η Ινδία επιθυμεί να επιλυθεί το ζήτημα των συνόρων εδώ και δεκαετίες με την Κίνα “το συντομότερο δυνατό”. Περιέγραψε ως «θετικό» το στρατιωτικό διάλογο υψηλού επιπέδου της περασμένης εβδομάδας μεταξύ των δύο πλευρών στην Ανατολική Λαδάχ.

Σε μια προσπάθεια να εξουδετερώσει την ένταση, ο Υπολοχαγός Χάριντερ Σινγκ, ο Γενικός Διευθυντής του Σώματος 14 με έδρα το Λεχ και ο Διοικητής της Στρατιωτικής Περιοχής του Θιβέτ Στρατηγός Λιου Λιν, πραγματοποίησαν εκτεταμένη συνάντηση το Σάββατο.

Μια ημέρα αργότερα, το υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε σε δήλωση ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε “εγκάρδια και θετική ατμόσφαιρα” και ότι και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι ένα “έγκαιρο ψήφισμα” θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της σχέσης μεταξύ των δύο χωρών.

Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών, σε δήλωσή του, δήλωσε ότι και οι δύο χώρες συμφώνησαν να εργαστούν για να διατηρήσουν την ειρήνη κατά μήκος της Γραμμής Πραγματικού Ελέγχου (ΛΑΚ) και να επιλύσουν τη διαφωνία μέσω συνομιλιών.

Η ένταση μεταξύ των δύο πλευρών κλιμακώθηκε απότομα μετά από αναφορές για αψιμαχίες μεταξύ στρατιωτών στην περιοχή της λίμνης Pangong στις 5 Μαΐου και 6 Μαΐου.

Σύμφωνα με πηγές που ανέφερε το Press Trust της Ινδίας, ο κινεζικός στρατός αύξησε τα στρατηγικά του αποθέματα στις πίσω βάσεις του κοντά στη ΛΑΚ, ορμώντας πυροβόλα όπλα, πολεμικά οχήματα πεζικού και βαρύ στρατιωτικό εξοπλισμό. Η ώθηση για το πρόσωπο με πρόσωπο ήταν η σκληρή αντιπολίτευση της Κίνας έναντι της Ινδίας που έβαλε βασικό δρόμο στην περιοχή Finger γύρω από τη λίμνη Pangong Tso, εκτός από την κατασκευή ενός άλλου δρόμου που συνδέει τον δρόμο Darbuk-Shayok-Daulat Beg Oldie στην κοιλάδα του Γκάλουαν, δήλωσε η PTI.

Τελευταίες εξελίξεις

Σφοδροί βομβαρδισμοί του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο

Εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ βομβάρδισαν τις τελευταίες ώρες οι ένοπλες...

Διαβάστε ακόμα