ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ Ο ΨΕΥΔΟΜΟΥΦΤΗΣ: Ήθελε την απόσχιση της Θράκης

ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ Ο ΨΕΥΔΟΜΟΥΦΤΗΣ: Ήθελε την απόσχιση της Θράκης

Ποινή φυλάκισης 15 μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε στον ψευδομουφτή της Ξάνθης Αμέτ Μετέ, το Γ´ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Ο ψευδομουφτής κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της “διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια”.

Ο Αμέτ Μετέ, τον Μάιο του 2016, είχε παρομοιάσει τον τότε πρόεδρο του μειονοτικού Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας, Μουσταφά Νταβούς, με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς στη διάρκεια ανοιχτού συνεδρίου του κόμματος, στην Κομοτηνή.

“Μακάρι να γίνει ο Ντενκτάς της Θράκης” είχε πει χαρακτηριστικά ο ψευδομουφτής, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ο καταδικασθείς δεν παρέστη στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο, ο οποίος άσκησε έφεση.

Ο Ραούφ Ντενκτάς με τον ο οποίο ο ψευδομουφτής της Ξάνθης παρομοίασε τον Μουσταφά Νταβούς, ήταν αυτός που ανακήριξε το ψευδοκράτος των κατεχόμενων και είχε στηρίξει μάλιστα και την τουρκική εισβολή στο νησί.

Ο Ντενκτάς μεταξύ άλλων είχε εκδιώξει Έλληνες από τα κατεχόμενα εδάφη, είχε αναγκάσει Τουρκοκύπριους κατοίκους της ελεύθερης Κύπρου να εγκατασταθούν στα κατεχόμενα και είχε φέρει Τούρκους πολίτες στο νησί με σκοπό να περιπλέξει τα δημογραφικά στοιχεία. Άσκησε επίσης, πολύ σκληρή πολιτική τόσο έναντι της ελέυθερης Κύπρου όσο και κατά των Τουρκοκυπρίων.

Share

Written by:

2,923 Posts

View All Posts
Follow Me :
Translate »