Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Τηλεφώνημα Μπάιντεν σε Μακρόν για την AUKUS

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Λίγο κράτησε η «βεντέτα» Γαλλίας και Ηνωμένων Πολιτειών καθώς ο Μπάιντεν κάλεσε τον Μακρόν με στόχο την επιδιόρθωση των σχέσεων την Τετάρτη, με τη Γαλλία.

Αμέσως, μετά το τηλεφώνημα η Γαλλία συμφώνησε να στείλει τον πρέσβη της πίσω στην Ουάσινγκτον και ο Λευκός Οίκος αναγνωρίζει επίσημα ότι έκανε λάθος που προχώρησε σε συμφωνία με την Αυστραλία χωρίς να ενημερώσει τους Γάλλους.

Σε κοινή δήλωση που εκδόθηκε μετα το τηλεφώνημα περίπου 30 λεπτών Μπάιντεν και Μακρόν αναφέρουν οτι συμφώνησαν να ξεκινήσουν διαβουλεύσεις για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και να συναντηθούν στα τέλη Οκτωβρίου.

Η κίνηση Μπάιντεν να πάρει τον Μακρόν για να απολογηθεί δεν είναι καθόλου συνηθισμένη υπόθεση και δείχνει ότι οι ΗΠΑ δεν θέλουν να ρισκάρουν να μπουν σε μια αντιπαράθεση με την Γαλλία και άλλους Ευρωπαίους συμμάχους.

Στο τηλεφώνημα αυτό υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα οι ΗΠΑ να πρότειναν ακόμα και τρόπους αποζημίωσης της Γαλλίας για την συμφωνία των υποβρυχίων που ακυρώθηκε.

NEMESISHD.GR – Απαγορεύεται η αντιγραφή του κειμένου χωρίς σχετική άδεια

Τελευταίες εξελίξεις

«Η Κύπρος θα ήταν δική μας» – Ερντογάν για την Τουρκική Εισβολή του 1974

Άγκυρα, Τουρκία - Σε δηλώσεις σχετικά με την τουρκική...

Δήλωση Πούτιν για Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο και δυτικές χώρες

Μόσχα, Ρωσία - Στην πιθανότητα ενός τρίτου παγκοσμίου πολέμου...

Διαβάστε ακόμα