Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

«Θερμό επεισόδιο» Σερβίας και Ρωσίας: Ζαχάροβα εναντίον Σέρβου Υπουργού Οικονομικών

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, στο κανάλι της στο Telegram, απάντησε στο κάλεσμα του Υπουργού Οικονομικών της Σερβίας, Ράντε Μπάστα, προς την Σερβική κυβέρνηση να συμμετάσχει στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και τον συμβούλεψε να σκεφτεί ποιος πραγματικά δημιουργεί τα προβλήματα στη χώρα του.

«Μάλλον έχει περίεργο τρόπο σκέψης: η Αμερική ασκεί πίεση στη Σερβία και ο Σέρβος υπουργός καλεί σε κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Μήπως είναι καλύτερο για τον Σέρβο υπουργό να μιλήσει έντονα κατά της πίεσης στη χώρα του;», δήλωσε στο κανάλι της στο Telegram η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η Ζαχάροβα προέβλεψε μεγαλύτερη πίεση των ΗΠΑ στη Σερβία σε περίπτωση κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

«Η Ρωσία, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, πάντα σεβόταν τη Σερβία και τον λαό της. Και το θέμα δεν είναι μόνο στην ιστορική αλήθεια, αλλά στο προφανές γεγονός: με την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία, η πίεση των ΗΠΑ στη Σερβία δεν θα σταματήσει, αλλά θα αυξηθεί μόνο», πρόσθεσε η Ζαχάροβα, όπως αναφέρει το Sputnik.

Χθες, σε δήλωσή του, ο Σέρβος υπουργός ζήτησε από την κυβέρνηση της Σερβίας να ξεκινήσει επειγόντως την επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας λόγω, όπως ανέφερε, της Ρωσικής επιθετικότητας κατά της Ουκρανίας.

“Η χώρα μας πληρώνει ήδη υψηλό τίμημα για τη μη επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία και αυτό γίνεται μη βιώσιμο. Ως υπουργός Οικονομίας, δεν μπορώ να δεχτώ πόση πίεση ασκείται στον Πρόεδρο της Σερβίας, Aleksandar Vučić, ώστε να παραμένουμε σιωπηλοί Γι’ αυτό είμαι υπέρ της επιβολής κυρώσεων στη Ρωσία, στέκομαι δίπλα στον Πρόεδρο Βούτσιτς για την υπεράσπιση του κρατικού και εθνικού συμφέροντος και του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Γι’ αυτό ζητώ επίσημα από την κυβέρνηση της Σερβίας και όλους τους υπουργούς να κάνουν μια δήλωση για αυτό το θέμα», είπε ο Σέρβος Υπουργός Οικονομικών.

Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια!

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

ΥΠΕΞ Πολωνίας: «Αν μας επιτεθεί η Ρωσία θα χάσει»

Βαρσοβία, Πολωνία - Σε μια προειδοποίηση προς τη Ρωσία,...

Διαβάστε ακόμα