Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

“ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ” – Οργή Ερντογάν κατά “αντι-ισλαμιστών”

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε το Σάββατο ότι “οι Τούρκοι πρέπει να υπερασπιστούν τα δικαιώματα της Ιερουσαλήμ, ακόμα και με τη ζωή τους”, τονίζοντας ότι αποτελεί “τιμή του Ισλαμικού έθνους”, ανέφερε το Πρακτορείο Anadolu.

“Ας αφήσουμε όλοι τις διαφορές μας στην άκρη, και να συναντηθούμε στον κοινό παρονομαστή του Ισλάμ απέναντι στις επιθέσεις κατά των ιεροτήτων μας” είπε.

“Παρατηρούμε την άνοδο του ιδεολογικού εξτρεμισμού, ο οποίος δεν διαφέρει από τις πρακτικές του ISIS ή της οργάνωσης Γκιουλέν, αλλά βλέπουμε αρχηγούς κρατών να τον ενθαρρύνουν” πρόσθεσε.

Ο Ερντογάν χαρακτήρισε τον, κατά τα λεγόμενά του, “αντι-ισλαμισμό” ως έναν ιό που εξαπλώνεται γρήγορα, λέγοντας: “Εκτός από τον κορωναϊό, αυτό το έτος αντιμετωπίσαμε τον ταχύτερα διαδεδομένο ιό του αντι-ισλαμισμού”.

Επεσήμανε ότι “όλοι υποστήριξαν την κακοποίηση του Προφήτη Μωάμεθ πρόσφατα με το πρόσχημα της ελευθερίας της έκφρασης στη Γαλλία” και ότι “η προσβολή των ιεροτήτων των άλλων δεν έχει καμία σχέση με αυτή την ελευθερία”.

Πρόσθεσε πως “επιδιώκει μια ισορροπημένη και δίκαιη πολιτική για τις θρησκευτικές ελευθερίες που παρέχει ένα πρότυπο για όλη την ανθρωπότητα”, σημειώνοντας ότι “υπάρχουν εκείνοι που δεν αντιμετωπίζουν την παραμικρή κριτική μετά την επίθεση στις ιερές αξίες των Μουσουλμάνων, και δικαιολογούν αυτή την επίθεση με την ελευθερία της σκέψης και της ενημέρωσης”.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα