, “ΘΑ ΕΚΔΙΚΗΘΟΥΜΕ! ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ Η MOSSAD” – Κατηγορίες Ιράν προς το Ισραήλ, NEMESIS HD

“ΘΑ ΕΚΔΙΚΗΘΟΥΜΕ! ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ Η MOSSAD” – Κατηγορίες Ιράν προς το Ισραήλ

Η ιρανική κυβέρνηση εικάζει ότι η δολοφονία του επικεφαλής του πυρηνικού προγράμματος της χώρας σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε από την υπηρεσία πληροφοριών του Ισραήλ, Mossad. Το Τελ Αβίβ ούτε επιβεβαίωσε ούτε αρνήθηκε τον ισχυρισμό.

Τα Ηνωμένα Έθνη ζήτησαν αυτοσυγκράτηση και την αποφυγή κλιμάκωσης στην περιοχή της Μέσης Ανατολής μετά την πρόσφατη δολοφονία του Mohsen Fakhrizadeh.

«Παρατηρήσαμε τις αναφορές ότι ένας Ιρανός πυρηνικός επιστήμονας δολοφονήθηκε κοντά στην Τεχεράνη σήμερα. Προτρέπουμε την αυτοσυγκράτηση και την ανάγκη να αποφευχθούν ενέργειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κλιμάκωση των εντάσεων στην περιοχή », δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματέας του ΟΗΕ, Farhan Haq, αργά την Παρασκευή.

Ο Fakhrizadeh σκοτώθηκε στην πόλη Absar, καντά στην Τεχεράνη, καθώς ένα αυτοκίνητο εξερράγη κοντά στο όχημά του κι έπειτα ακολούθησαν πυροβολισμοί, όπως επιβεβαίωσε και ο Ιρανός υπουργός Άμυνας.

Το θύμα της επίθεσης μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο αλλά υπέκυψε στα τραύματά του.

Ενώ το Τελ Αβίβ ούτε επιβεβαίωσε ούτε αρνήθηκε ότι βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία, ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ του Ιράν έχει δεσμευτεί να εκδικηθεί για τον εξέχοντα επιστήμονα κατηγορώντας το Ισραήλ για τη δολοφονία του. Το Ισραήλ κατηγόρησε επίσης και ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας λίγη ώρα μετά το συμβάν.

Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »
Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας προστατεύεται απο αντιγραφές! Copyright Nemesis HD 2020-21