Το USS John Warner, ένα υποβρύχιο κλάσης “Βιρτζίνια” του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ, ήταν έτοιμο να βυθίσει ρωσικά πολεμικά πλοία σε περίπτωση που ανταποκρίνονταν στον ναυτικό βομβαρδισμό των ΗΠΑ στη Συρία τον Απρίλιο του 2018 oι Ρωσικές δυνάμεις, ανέφερε το Fox News την Παρασκευή.
Το υποβρύχιο κλάσης “Βιρτζίνια”, ήταν έτοιμο να ανταποκριθεί σε πιθανές ενέργειες της Ρωσίας εναντίον αμερικανικών πλοίων που είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένου εκείνου που ενεργούσε ως δόλωμα και δεν εκτόξευσε πυραύλους στη Συρία, ισχυρίστηκε αμερικανικό κανάλι.
Οι αμερικανικοί βομβαρδισμοί στόχευαν εγκαταστάσεις που ανήκουν στη συριακή κυβέρνηση. Το Fox News ανέφερε ότι πάνω από 50 πύραυλοι Tomahawk εκτοξεύτηκαν σε μια συριακή αεροπορική βάση τον Απρίλιο του 2018.
Ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, είχε εγκρίνει την εκτόξευση πυραύλων cruise Tomahawk για να καταστρέψει τα εργαστήρια χημικών όπλων της συριακής κυβέρνησης, όπως ισχυρίστηκε η Ουάσινγκτον.