ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Ο “ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΑΣ” – ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΠΑΣΙΝΙΑΝ: Ο Αρμένιος Πρόεδρος απέρριψε το αίτημα καθαίρεσης

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Ο “ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΑΣ” – ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΠΑΣΙΝΙΑΝ: Ο Αρμένιος Πρόεδρος απέρριψε το αίτημα καθαίρεσης

Ο πρόεδρος της Αρμενίας, Armen Sarkissian, απέρριψε το Σάββατο το αίτημα του πρωθυπουργού Nikol Pashinyan για καθαίρεση του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων Onik Gasparyan.

Ο Pashinyan δήλωσε ότι θα υποβάλει ξανά αίτημα στον Πρόεδρο για να ζητήσει εκ νέου την καθαίρεση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου.

“Αγαπητοί συμπατριώτες, ο πρόεδρος αποφάσισε να επιστρέψει με απόρριψη στο πρωθυπουργικό γραφείο το σχέδιο του διατάγματος σχετικά με την καθαίρεση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων.

Αυτή η απόφαση δεν προωθεί τη διευθέτηση της τρέχουσας κατάστασης. Εν ευθέτω χρόνω, θα μεταβιβάσω και πάλι αίτημα στον πρόεδρο για καθαίρεση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου, περιμένοντας την υπογραφή του”, δήλωσε ο Pashinyan.

Νωρίτερα, ο Sarkissian απέρριψε την καθαίρεση του Gasparyan, λέγοντας ότι το αίτημα του Pashinyan να καθαιρέσει τον αρχηγό του στρατού αντιτίθεται στο σύνταγμα της χώρας.

“Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, εντός των συνταγματικών του εξουσιών, επέστρεψε το σχέδιο του διατάγματος με αντιρρήσεις… Γενικεύοντας τις απόψεις των δικηγόρων και των εμπειρογνωμόνων, το συμπέρασμα είναι ότι το σχέδιο του διατάγματος έρχεται ουσιαστικά σε αντίθεση με το Σύνταγμα”, ανέφερε η προεδρία της Αρμενίας με ανακοίνωση στον ιστότοπο της.

Το γραφείο της προεδρίας τόνισε ότι ο Sarkissian δεν υποστήριξε καμία από τις δύο πλευρές και η απόφασή του καθοδηγήθηκε αποκλειστικά από το εθνικό συμφέρον.

Σύμφωνα με την προεδρία, η τρέχουσα πολιτική κατάσταση στη χώρα δεν έχει προηγούμενο και θα πρέπει να διευθετηθεί μέσω ολοκληρωμένων αποφάσεων και όχι μεμονωμένων ανακατατάξεων στην διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων.

Παράλληλα, η αρμενική αντιπολίτευση έχει συσπειρωθεί εναντίον του Pashinyan οργανώνοντας μεγάλες διαδηλώσεις εντός και εκτός της πρωτεύουσας με αίτημα την παραίτηση του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του.

Στο Ερεβάν, έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε μέρος του κέντρου της πόλης καθώς 10.000 διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί έξω από το κοινοβούλιο.

Την Πέμπτη, ο Αρμένιος Πρωθυπουργός είχε κατηγορήσει τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων για απόπειρα πραξικοπήματος.

Share

Written by:

2,923 Posts

View All Posts
Follow Me :
Translate »