ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΚΛΗΡΑ – Μήνυμα Λαβρόφ προς ΗΠΑ

Η Ρωσία θα απαντήσει σκληρά σε οποιαδήποτε εχθρικά βήματα από άλλα κράτη, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξή του στην ινδονησιακή εφημερίδα Rakyat Merdeka.

Σχολιάζοντας τη δήλωση ότι οι σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον είναι παρόμοιες με αυτές των βασικών χαρακτήρων της ταινίας κινουμένων σχεδίων “Tom & Jerry”, ο Σεργκέι Λαβρόφ υπενθύμισε τον τόνο του διαλόγου της αμερικανικής πλευράς κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της Ρωσίας – Ηνωμένων Πολιτειών και μετά από αυτή.

“Ο Ρώσος ηγέτης έχει δηλώσει ξεκάθαρα, και δημοσίως, ότι είναι εφικτό να υπάρξει αποτέλεσμα σε όλα τα μέτωπα μόνο μέσω της εξεύρεσης μιας αμοιβαία αποδεκτής ισορροπίας συμφερόντων αυστηρά σε βάση ισότητας. Δεν υπήρξαν αντιρρήσεις στις συνομιλίες”, δήλωσε ο Λάβροφ.

Παράλληλα, όπως σημείωσε ο Ρώσος ΥΠΕΞ, σχεδόν αμέσως μετά τη σύνοδο κορυφής, Αμερικανοί αξιωματούχοι εκδικητικά πήραν πίσω αυτά που είχαν ειπωθεί προηγουμένως”.

Οι προσπάθειες διεξαγωγής διαλόγου μαζί μας από θέση ισχύος είναι εξ αρχής καταδικασμένες σε αποτυχία – θα ανταποκριθούμε σε εχθρικές ενέργειες σκληρά και αποφασιστικά. Πρέπει να αλληλεπιδρούμε με ειλικρίνεια εάν η Ουάσινγκτον επιθυμεί πραγματικά σταθερές και προβλέψιμες σχέσεις, όπως λένε”, τόνισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Share