Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τεράστιες Ρωσικές δυνάμεις “απειλούν” την Ουκρανία

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Η Ρωσία συγκεντρώνει ένοπλες δυνάμεις κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία για να απειλήσει την ασφάλεια της χώρας, δήλωσε την Τρίτη ο Ουκρανός Αρχιστράτηγος Ruslan Khomchak, κατηγορώντας τη Μόσχα ότι ακολουθεί «επιθετική πολιτική» έναντι του Κιέβου.

Ο Khomchak κατηγόρησε επίσης τους ρωσόφωνους αυτονομιστές ότι παραβιάζουν συστηματικά την κατάπαυση του πυρός στην ανατολική Ουκρανία που συμφωνήθηκε τον Ιούλιο του 2020.

Επιπλέον, δήλωσε πως η Ρωσία με πρόφαση τη διεξαγωγή ασκήσεων αναπτύσσει συνεχώς στρατεύματα στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα και ότι πρόκειται το προσεχές διάστημα να μεταφέρει ακόμη περισσότερα.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι η Ρωσία έχει εγκαταστήσει 32.700 στρατεύματα στην Κριμαία, την οποία κατέλαβε το 2014, και ότι αξιωματικοί του ρωσικού στρατού διοικούν 28.000 αυτονομιστές στρατιώτες στα προσωρινώς κατεχόμενα εδάφη στην ανατολική Ουκρανία.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις της Ουκρανίας και οι αυτονομιστές κατηγορούν ο ένας τον άλλον για παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός με τις ουκρανικές αρχές να αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής έχουν σκοτωθεί 26 Ουκρανοί στρατιώτες από την αρχή του έτους, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων που σκοτώθηκαν από ελεύθερους σκοπευτές την περασμένη εβδομάδα.

Η Ουκρανία μαζί με άλλες ευρωπαϊκές χώρες και το ΝΑΤΟ κατηγορούν τη Ρωσία ότι στέλνει στρατεύματα και στρατιωτικό εξοπλισμό για να στηρίξει τους αυτονομιστές. Η Μόσχα από την πλευρά της ισχυρίζεται ότι παρέχει μόνο πολιτική και ανθρωπιστική υποστήριξη στους αντάρτες και δηλώνει πως οι Ρώσοι που πολεμούν στην Ουκρανία είναι εθελοντές.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα