ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ: “Όποιος μπει στο Αφγανιστάν θα θεωρείται εισβολέας”

ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ: “Όποιος μπει στο Αφγανιστάν θα θεωρείται εισβολέας”

Ο Μοχάμεντ Ναΐμ, εκπρόσωπος του Πολιτικού Γραφείου των Ταλιμπάν, δήλωσε ότι αρνούνται την παρουσία ξένων στρατευμάτων στο Αφγανιστάν και ότι η παρουσία οποιασδίποτε ξένης δύναμης στη χώρα θα θεωρηθεί «εισβολή» αν αυτή δεν είναι για διπλωματικούς σκοπούς.

Ο Ναΐμ επιβεβαίωσε στο δελτίο ειδήσεων του Rudaw Tv το Σάββατο ότι οι αμερικανικές δυνάμεις θα αποσυρθούν από το Αφγανιστάν πριν από τις 11 Σεπτεμβρίου 2021, και δήλωσε ότι επιθυμούν να δημιουργήσουν ισλαμικό καθεστώς στη χώρα.

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν είπε: “Αναμένουμε από όλες τις ξένες δυνάμεις να αποσυρθούν από τη χώρα. Οι Αφγανοί θα έχουν ελευθερία και ανεξαρτησία και, θεού θέλοντος, θα έχουν ανεξάρτητο Ισλαμικό καθεστώς“.

“Πιστεύουμε ότι όλες οι ξένες δυνάμεις πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα εκτός από αν είναι για διπλωματικούς σκοπούς. Αν κάποιος θέλει να μείνει στη χώρα μας, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τονθεωρούμε εισβολέα. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να διατηρήσει στρατιωτική παρουσία στη χώρα μαςδήλωσε ο Ναΐμ και ξεκαθάρισε ότι το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση της Τουρκίας.

Share
Translate »