Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Τελεσίγραφο σε Άσαντ για το Ιντλίμπ απο Ερντογάν

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Η Τουρκία θα κάνει χρήση του δικαιώματός της στην αυτοάμυνα στην περίπτωση που σημειωθούν παρόμοιες επιθέσεις εναντίον των δυνάμεών της στη Συρία ειπε ο Ερντογάν.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας σε ομιλία του την Τετάρτη δήλωσε πως «εντός του Φεβρουαρίου οι δυνάμεις καθεστώτος Άσαντ θα πρέπει να υποχωρήσουν στα σημεία που είχαν συμφωνηθεί».

Δυο φυλάκια μας έχουν μείνει εντός της περιοχής που ελέγχουν οι δυνάμεις του καθεστώτος, τόνισε ο Ερντογάν εκτοξεύοντας στη συνέχεια απειλές κατά του Άσαντ.

«Σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστούμε να το κάνουμε εμείς».

Αφού στο Ιντλιμπ δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των στρατιωτών μας, σημείωσε ο τούρκος πρόεδρος,  τότε κανένας δεν μπορεί να εμποδίσει την Τουρκία να το κάνει η ίδια.

«Οι δυνάμεις της Αεροπορίας και του Στρατού μας κάθε στιγμή στο Ιντλίμπ θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα και να κάνουν επιχειρήσεις».

Ο τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως διαβίβασε αυτό το μήνυμα στη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε χθες, Τρίτη, με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, η χώρα του οποίου υποστηρίζει στρατιωτικά το συριακό καθεστώς.

Να υπενθυμίσουμε οτι χθές ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ Ερντογάν και Πούτιν:

Τελευταίες εξελίξεις

Σφοδροί βομβαρδισμοί του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο

Εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ βομβάρδισαν τις τελευταίες ώρες οι ένοπλες...

Διαβάστε ακόμα