Ερντογάν: Η Τουρκία θα ασκήσει δικαίωμα αυτοάμυνας στη Συρία

Από Nemesis HD
1 Λεπτά Ανάγνωσης

Η Τουρκία θα ασκήσει το δικαίωμά της στην αυτοάμυνα σε περίπτωση που σημειωθούν παρόμοιες επιθέσεις εναντίον των δυνάμεών της στη Συρία, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε ομιλία του την Τετάρτη, ο Ερντογάν ανέφερε ότι «εντός του Φεβρουαρίου οι δυνάμεις του καθεστώτος Άσαντ θα πρέπει να υποχωρήσουν στα σημεία που είχαν συμφωνηθεί». Όπως είπε, δύο τουρκικά φυλάκια έχουν παραμείνει εντός της περιοχής που ελέγχουν οι δυνάμεις του καθεστώτος. Σε διαφορετική περίπτωση, πρόσθεσε, «θα αναγκαστούμε να το κάνουμε εμείς».

Ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε ότι, εφόσον στην Ιντλίμπ δεν μπορεί να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των τουρκικών στρατιωτών, κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει την Τουρκία να το πράξει η ίδια. «Οι δυνάμεις της Αεροπορίας και του Στρατού μας θα μπορούν ανά πάσα στιγμή να κυκλοφορούν ελεύθερα στην Ιντλίμπ και να πραγματοποιούν επιχειρήσεις», δήλωσε.

Ο Ερντογάν ανέφερε ότι διαβίβασε το μήνυμα αυτό κατά την τηλεφωνική συνομιλία που είχε την Τρίτη με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, η χώρα του οποίου υποστηρίζει στρατιωτικά το συριακό καθεστώς.

- Advertisement -

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη ημέρα είχαν ανέβει οι τόνοι μεταξύ Ερντογάν και Πούτιν:

Κοινοποιήστε αυτό το Άρθρο
Η συντακτική ομάδα του NEMESISHD.GR