Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024

Τα λόγια του Ινδού ΥΠΑΜ για το Δίκαιο της Θάλασσας και η Ανατολική Μεσόγειος

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Αφήνοντας αιχμές για την Κίνα και όχι μόνο, ο υπουργός Άμυνας της Ινδίας Rajnath Singh είπε την Κυριακή ότι «ορισμένα ανεύθυνα έθνη» με τα στενά κομματικά συμφέροντά τους και τις ηγεμονικές τάσεις καταλήγουν σε λάθος ερμηνίες της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS).

Είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι η UNCLOS αποδυναμώνεται επανειλημμένα από την αυθαίρετη ερμηνεία του ορισμού της από ορισμένα έθνη, είπε ο Singh, μετά την καθέλκυση του νέου αντιτορπιλικού Visakhapatnam του Ινδικού Ναυτικού.

«Κάποια ανεύθυνα έθνη, με τα στενά κομματικά τους συμφέροντα, τις ηγεμονικές τάσεις ερμηνεύουν λάθος τους διεθνείς νόμους», είπε ο Σινγκ.

Το Visakhapatnam’ σύμφωνα με ινδικά media είναι εξοπλισμένο με φονικά όπλα και αισθητήρες, συμπεριλαμβανομένων υπερηχητικών πυραύλων και εχει stealth σχεδίαση για να αποφεύγεται ο εντοπισμός του.

Σύμφωνα με τη δήλωση του Αρχηγού του Ινδικού ναυτικού, η ένταξη του αντιτορπιλικού Visakhapatnam θα επιβεβαιώσει την παρουσία της Ινδίας μεταξύ μιας ελίτ ομάδας εθνών που έχουν την ικανότητα να σχεδιάζουν και να ναυπηγούν προηγμένα πολεμικά πλοία.

Τέλος, πέρα από την Κίνα, τα λόγια του υπουργού άμυνας της Ινδίας επηρεάζουν άμεσα και τα ζητήματα της Ανατολικής Μεσογείου καθώς και η Τουρκία παρουσιάζει αντίστοιχη συμπεριφορά στο θέμα της UNCLOS.

NEMESISHD.GR – Απαγορεύεται η αντιγραφή του κειμένου χωρίς σχετική άδεια

Τελευταίες εξελίξεις

«Ερντογάν… καλύτερα να σωπάσεις και να ντρέπεσαι» Πυρά ΥΠΕΞ Ισραήλ κατά Τουρκίας

Κατά του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξέσπασε...

Το Ισραήλ «ακρωτηριάζει» την ηγεσία της Χεζμπολάχ και του IRGC του Ιράν – Επίθεση στην Συρία

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη συριακή πόλη Μπανιγιάς στην περιοχή...

Διαβάστε ακόμα