ΗΠΑ & Ουκρανοί θεωρούν πολύ πιθανή μια Ρωσική εισβολή σύντομα

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει το τελευταίο διάστημα τους Ευρωπαίους ομολόγους τους για πιθανή ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, καθώς δεκάδες χιλιάδες Ρωσικά στρατεύματα έχουν συγκεντρωθεί στα ρωσοουκρανικά σύνορα.

Σε αντίθεση με τη συγκέντρωση στρατευμάτων της περασμένης άνοιξης, η οποία θεωρήθηκε ως επίδειξη δύναμης, αξιωματούχοι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών προειδοποιούν ότι αυτή τη φορά θα μπορούσε να είναι μέρος προετοιμασίας για εισβολή στην περιοχή Ντονμπάς της Ανατολικής Ουκρανίας.

Συζήτηση για το συγκεκριμένο ζήτημα είχαν την Παρασκευή ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου του αμερικανικου στρατού Μαρκ Μίλλεϊ με τον Ουκρανό ομόλογό του Βαλέρι Ζαλούζνι.

Εκτός από τον Μίλλεϊ, πολλοί Αμερικανοί αξιωματούχοι της κυβέρνησης και των μυστικών υπηρεσιών, καταβάλλουν το τελευταίο διάστημα προσπάθειες για να αποφευχθεί μία πιθανή ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Τις πληροφορίες αυτές επιβεβαιώνουν και ουκρανικά media επικαλούμενα δηλώσεις αξιωματούχων της χώρας.

Μεταξύ των Αμερικανών βρίσκεται και ο πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Μπομπ Μενέντεζ, ο οποίος εισήγαγε τροποποίηση του νόμου περί εξουσιοδότησης εθνικής άμυνας, η οποία θα προκαλέσει πιθανές κυρώσεις και απαγορεύσεις βίζας εναντίον ανώτερων Ρώσων αξιωματούχων σε περίπτωση εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Οι κυρώσεις μεταξύ άλλων θα στοχοποιήσουν και τον αγωγό αερίου Nord Stream 2.

NEMESISHD.GR – Απαγορεύεται η αντιγραφή του κειμένου χωρίς σχετική άδεια

Πρόσφατα

Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο: «Εξουθενώνουμε του Ρώσους σε ολόκληρη τη γραμμή»

Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας εξέδωσε...

Απόφαση ΥΠΑΜ Ρουμανίας: Πρόταση για προμήθεια 48 F-35 σε δύο φάσεις

Η Ρουμανία ξεκινά άμεσα τις κινήσεις για την ενίσχυση...

Σερβία: «Να αναλάβει το ΝΑΤΟ» – Έκκληση Βούτσιτς για Κόσοβο

Μετά από σοβαρή κλιμάκωση των εντάσεων στο Κόσοβο, ο...

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

UH-1 “Huey”: Το αθάνατο ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού

Το UH-1 είναι από τα εμβληματικότερα ελικόπτερα, με διακεκριμένη...

«Σοκ και Δέος»: Η μαζική χρήση πυρών των ΗΠΑ και τα μαθήματα για την Ελλάδα

Η εκστρατεία «σοκ και δέος» ήταν μια στρατιωτική στρατηγική...