Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023

Συρία: Παρενόχληση Su-35 από F-35 των ΗΠΑ αναφέρει η Ρωσία

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ένα νέο περιστατικό μεταξύ του διεθνή συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ για την καταπολέμηση του ISIS και των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων έλαβε χώρα πάνω από την νότια Συρία στις 14 Αυγούστου, με την εμπλοκή μαχητικών αεροσκαφών και από τις δύο πλευρές.

Συγκεκριμένα, ο υποναύαρχος Βαντίμ Κούλιτ, ο αναπληρωτής επικεφαλής του Ρωσικού Κέντρου Συμφιλίωσης για τη Συρία, το οποίο ιδρύθηκε από το ρωσικό υπουργείο άμυνας, δήλωσε αναφορικά με το συμβάν:

«Στις 14 Αυγούστου 2023, από τις 12:35 έως τις 12:50 στην περιοχή Al-Tanf και σε υψόμετρο περίπου 30.000 ποδιών, πραγματοποιήθηκε μια επικίνδυνη προσέγγιση μεταξύ δύο μαχητικών F-35 του συνασπισμού και δύο αεροσκαφών Su-35 των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων, που πραγματοποιούσαν προγραμματισμένη πτήση κατά μήκος των νότιων συνόρων της Συρίας.

Οι Ρώσοι πιλότοι επέδειξαν υψηλό βαθμό επαγγελματισμού, λαμβάνοντας αμέσως τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψουν μια σύγκρουση με τα αεροσκάφη του συνασπισμού. Τέτοιες κινήσεις όμως από τον συνασπισμό προκαλούν εντάσεις στον εναέριο χώρο της Συρίας, οι οποίες ίσως οδηγήσουν σε αεροπορικό ατύχημα», ανέφερε ο ρώσος υποναύαρχος.

Συρία: Παρενόχληση Su-35 από F-35 των ΗΠΑ αναφέρει η Ρωσία
By Anna Zvereva from Tallinn, Estonia – U.S. Air Force, 14-5072, Lockheed Martin F-35 Lightning II, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=60610813

Επιπλέον, ο υποναύαρχος Κούλιτ κατηγόρησε τον συνασπισμό για πάνω από 20 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου της Συρίας, οι οποίες σύμφωνα με τον ίδιο έγιναν από «τρία ζεύγη μαχητικών F-16, τρία ζεύγη F-35, δύο ζεύγη Rafale, ενός ζεύγους Eurofighter Typhoon και δύο μη επανδρωμένα αεροχήματα (UAV) τύπου MQ-1C», συμπλήρωσε.

Τους τελευταίους μήνες έχουν παρατηρηθεί πολλαπλά αντίστοιχα περιστατικά και σε άλλες περιοχές της Συρίας, όπου εμπλέκονται ρωσικά μαχητικά και αεροσκάφη του Συνασπισμού, τα οποία εκτελούν αποστολές για την καταπολέμηση του ISIS.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει με σχετικό άρθρο μας, παρόμοιες κινήσεις έχουν σημειωθεί και από την ρωσική πλευρά, καθώς σύμφωνα με τις ΗΠΑ, στις 16 Ιουλίου ένα ρωσικό μαχητικό Su-35 παρενόχλησε αεροσκάφος συλλογής πληροφοριών MC-12 της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή του πληρώματός του.

Πείτε μας την γνώμη σας για την παραπάνω εξέλιξη στα σχόλια!

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα