Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου, 2026
More

    Συρία: Απάντηση σε Ερντογάν – Συριακές δυνάμεις πέρασαν ανατολικά του Ευφράτη

    Copyright © NEMESIS HD (nemesishd.gr). Η αντιγραφή ή αναδημοσίευση του περιεχομένου απαγορεύεται χωρίς προηγούμενη άδεια. Επιτρέπεται μόνο η χρήση πολύ μικρού αποσπάσματος (έως 20–30 λέξεις), με σαφή αναφορά στην πηγή και ενεργό σύνδεσμο προς το nemesishd.gr.

    Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για μια πιθανή στρατιωτική δράση της Τουρκίας κατά των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ κουρδικών δυνάμεων στη βορειοανατολική Συρία, Συριακές δυνάμεις έχουν κινητοποιηθεί προς τα βόρεια σύνορα της χώρας με την Τουρκία.

    Ένας λοχαγός του συριακού στρατού δήλωσε στο Al Arabiya ότι τα στρατεύματά του εγκαταστάθηκαν «ανατολικά του Ευφράτη και δίπλα στα τουρκικά σύνορα».

    Μετά από συζητήσεις με τον Ιρανό Πρόεδρο Ebrahim Raisi και τον Ρώσο Πρόεδρο Vladimir Putin στην Τεχεράνη νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι μια στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία εξακολουθεί να είναι πιθανή όσο οι Κούρδοι μαχητές αποτελούν απειλή για την ασφάλεια της Τουρκίας.

    Απάντηση σε Ερντογάν: Συριακές δυνάμεις πέρασαν ανατολικά του Ευφράτη
    U.S. Army National Guard photo by Staff Sgt. Tawny Schmit

    Ο Ερντογάν έκανε αυτή τη δήλωση απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το εάν θα πραγματοποιηθεί ή όχι επιχείρηση και ζήτησε μάλιστα την στήριξη του Ιράν και της Ρωσίας.

    Οι δυνάμεις του Ασάντ φαίνεται να έχουν συμφωνία με τον SDF και το YPG και μπαίνουν σε συνοριακές Κουρδικές πόλεις, σηκώνοντας Συριακές σημαίες για να δηλώσουν την παρουσία τους.

    Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια!

    Διαβάστε ακόμα: Ψάχνει σύστημα Anti-UAV το ΥΠΕΘΑ: Απάντηση ΥΕΘΑ σε σχετική ερώτηση (nemesishd.gr)

    - Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

    - Μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας

    Πρόσφατες εξελίξεις

    Διπλωματία «à la carte»: Ο Χακάν Φιντάν διδάσκει στους Αμερικανούς πώς να μην προκαλέσουν… «δυσπεψία» στο Ιράν

    Σε μια επίδειξη ανώτατης διπλωματικής «κηδεμονίας», ο Τούρκος Υπουργός...

    Έρχεται το πλήγμα κατά Ιράν: «Τελεσίγραφο» και ξεκάθαρη απειλή Τραμπ στα social για νέα επίθεση

    ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ – Σε μια κίνηση που ανεβάζει κατακόρυφα το...

    Κούρδοι χάκερ ισχυρίζονται ότι υπέκλεψαν κρίσιμα δεδομένα της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας

    Μια ομάδα Κούρδων χάκερ υποστηρίζει ότι απέκτησε πρόσβαση σε...

    Περισσότερες Εξελίξεις